Monday, July 2, 2012

PENERANGAN RINGKAS PRODUK TAKAFUL IKHLAS!Ø  IKHLAS SAVING TAKAFUL  :   Simpanan & perlindungan diri dari usia 13 tahun hingga 75 tahun. Asas permulaan yang baik untuk tabungan yang berserta pelindungan.

Ø  IKHLAS EDUCATION TAKAFUL :   Simpanan & perlindungan terbaik untuk pendidikan anak ke university, dari umur anak berusia 30 hari hingga 12 tahun dan matang sehingga mencapai usia 23 tahun. Anak juga berpeluang menerima anugerah kecemerlangan (UPSR-Min 5A, PMR-Min 7A,SPM-Min 7A)

Ø  IKHLAS WANITA :   Simpanan & pelindungan dari usia 16 tahun hingga 65 tahun. Termasuk perlindungan khas untuk kanser-kanser wanita sahaja. Pelan ini mempunyai manfaat tambahan iatu pemberian pampas an bagi mana-mana 2 pekara yang berlaku antara 4 pekara yang berikut : berkahwin, kematian suami, kehilangan pekerjaan & kehilangan anak. (Mengikut syarat tertentu)

Ø  IKHLAS MEDICAL CARD :   Penyediaan kos rawatan perubatan dari usia 30 hari hingga 70 tahun. Takaful Ikhlas akan membayar bil rawatan hospital sekiranya anda dimasukkan ke hospital. Kesesuaian pelan daripada bilik RM100- RM450. Termasuk kos rawatan kanser pesakit luar dan dialysis buah pinggang.

Ø  KELEBIHAN TAKAFUL : (Merujuk Kepada Pelan 1-3),
1.  Takaful akan meneruskan pembayaran sekiranya berlaku kematian/hilang upaya/sakit kritikal kepada ibu/bapa/pembayar sehingga tempoh sijil matang.

2.     Maksimum 3 pengeluaran dibenarkan sebelum tempoh matang. Dengan setiap pengeluaran dicaj RM15 & jarak antara pengeluaran adalah 2 tahun.

3.    Manfaat 40 penyakit kritikal, elaun hospital, khaitar kematian dan kemalangan diri serta manfaat kematian/hilang upaya kekal akibat kemalangan atau penyakit kepada peserta.

4.      Caruman boleh diubahsuai mengikut kemampuan diri dan keperluan.

5.      Simpanan boleh digunakakn untuk menunaikan UMRAH/HAJI

* Kepada sesiapa yang memerlukan khidmat nasihat atau pandangan boleh msg dengan saya :) sedia membantu bila-bila masa :P

0 Comments: