Thursday, April 25, 2013

LELONGAN PERTAMA......


UNTUK DI JUAL.

EDWIN JEANS KEPALA KAIN

SAIZ = 32 W x 39 L
KONDISI = AA (SELUAR MASIH ELOK,KELUSUHAN BIASA JE)
HARGA = RM 288.00 + KOS POS RM 10.00

KALAU BERMINAT BLH HUBUNGI 019-7973981 ATAU PM SAYA.







Item ada 1 saja dan item juga di lelong dikedai :) siapa cepat dia dapat.....

Wednesday, April 24, 2013

JOM GWIYOMI.....

Salam rabu dan selamat pagi semua :) emmm pada dasarnya saya macam tidak suka dengan demam Gwiyomi ini huhuhu sebab macam-macam gaya sudah dilihat dan ada dalam Youtube. Dari yang comel sampai ada yang macam hendak makan pelempang heheehhe... namun pagi ini bila saya buka FB, saya tertarik dengan 1 slot Gwiyomi ini, Jom kita ber' Gwiyomi' bersama-sama :) suka sangat.......



Thanks atas usaha beliau.... :P

Sunday, April 21, 2013

BUAH TANGAN HARI MINGGU :)

RENUNGAN DI HUJUNG MINGGU

KISAH LANTAI DAN PATUNG MARMAR


Alkisah terdapat sebuah muzium yang lantainya dibuat dari batu marmar yang indah. Di 


tengah-tengah ruangan muzium itu terdapat sebuah patung marmar yang juga sangat 

besar. Ramai pelawat yang datang dari seluruh dunia mengagumi keindahan patung 

marmar itu. Suatu malam, lantai marmar itu berkata pada patung marmar.

Lantai : ”Wahai patung marmar, hidup ini sungguh tidak adil. Mengapa orang-orang dari 

seluruh dunia datang kemari memijak-mijak diriku tetapi mereka mengagumimu? Kita ni 

berasal dari gunung dan batu yang sama, tetapi sekarang kita menerima nasib yang 

berbeza. Benar-benar tidak adil!”

Patung : ”Apakah kau masih ingat ketika suatu hari seorang pemahat datang dan berusaha 

memahat dirimu, tetapi kau menolak dan merosakkan peralatan pahatnya?”

Lantai : ”Ya, aku masih ingat. Aku sangat benci pemahat itu. Bagaimana ia begitu

bersungguh-sungguh menggunakan pahatnya untuk melukai diriku. Rasanya sakit sekali!”

Patung : ”Kau benar! Pemahat itu tidak berjaya mengukir dirimu sama sekali kerana kau 

menolaknya.”

Lantai : ”Lalu?”

Patung : ”Ketika ia memutuskan untuk tidak meneruskan pekerjaannya pada dirimu, lalu ia

berusaha untuk memahat tubuhku. Saat itu aku tahu melalui hasil karyanya aku akan

menjadi sesuatu yang benar-benar berbeza. Aku tidak menolak peralatan pahatnya

membentuk tubuhku. Aku berusaha menahan rasa sakit yang amat luar biasa!.”

Lantai : ”Mmmmmmm.........”

Patung : ”Wahai kawanku, ini adalah harga yang harus kita bayar pada segala sesuatu 

dalam hidup ini. Saat kau memutuskan untuk menolak keperitan, maka kau tak boleh

menyalahkan sesiapa atas apa yang terjadi padamu sekarang.”

Wahai sahabat, sebagai renungan bersama di hujung minggu ini...Kita mesti ingat bahawa 

tiada jalan pintas untuk berjaya. Setiap kejayaan perlu ada pengorbanan, keringat dan air

mata. Pengorbanan itu tangga kejayaan. Individu yang benar-benar berjaya ialah mereka

yang membentuk diri mereka untuk terus berjuang.

Kesusahan itu titik permulaan. Kejayaan itu akan datang di penghujungnya. Jadi, walau apa

pun keadaan... teruskanlah kehidupan! Bersakit-sakit dahulu...bersenang-senang kemudian. 

Don't give up!



THANKS TO MY IDOL DATUK DR MAZNAH HAMID....
HOPE I WILL BE STRONG LIKE YOU...

Saturday, April 20, 2013

LELONGAN AMAL

Emmm terasa nak buat lelongan khas di fb la....agak2nya ada sokongan tak? konsepnya 20% dari jumlah keseluruhan jualan akan di salurkan ke rumah anak yatim berdekatan :P apa kata rakan2.... tp lelongan akan dibuat di page Seindah Kristal mall sebelum menyertai diwajibkan like page ni dulu. Apa kata rakan Blog?  :) 



Wednesday, April 17, 2013

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalammualaikum dan salam pagi buat semua rakan.... hari ni cuaca nyaman dan dingin di Kota Tinggi, Johor. Sesejuk hati yang sentiasa belajar bersabar dan bertawaduk pada Yang Maha ESA. Moga-moga Allah S.W.T sentiasa melindungi hati ini dari hasutan syaitan yang direjam... Banyak sangat dugaan sepanjang minggu ni... so Jom kita muhasabah diri bersama agar lebih redha dalam kehidupan ....



Tuesday, April 16, 2013

MOTIVASI UNTUK SAYA...AWAK...DAN AWAK YG DISANA TU.....

Salam pagi wahai sekalian sahabat..... moga-moga semua sahabat sentiasa dilindungi dan dipayungi rahmat Allah yang tidak terhingga. Lama rasanya tidak bermadan dan berbicara dengan awek cool ni  :) kerana terlalu sibuk awek cool diabaikan huhuhu maaf ya para sahabat. Entry kali ini saya nak hadiahkan untuk diri sendiri dan sahabat-sahabat yang sentiasa bersama walaupun di alam maya ni. Bukan apa kerana sekarang ni saya rasa tidak sedap dengan apa perasaan yang hadir dalam diri saya ini. Di sebabkan masalah orang yang mencetuskan perasaan ini dan sekaligus menyebabkan saya merasakan saya adalah bukan diri saya yang saya kenal dulu huhuhu. Saya tak suka pada perasaan ini...... emmm harap-harap Allah bagi saya petunjuk dan jauhkan dari segala hasutan syaitan dalam hati saya ni. Saya nak mulakan kerja baru saya dengan jiwa yang aman dan tenteram dan saya nak jadi seperti diri saya yang dulu, yang saya kagum huhuhu ( masuk bakul angkat sendiri heheheh) Ya Allah Kau peliharakanlah hatiku ini dari segala pekara-pekara yang tidak elok dan Kau kekalkanlah hati ini dalam lindungan iman dan agamaMU yang kekal. Amin.....

So ni renungan untuk saya...awak...dan awak yang disana tu :) semoga kekal dalam lindungan dan berkatNya




Friday, April 12, 2013

Salam Jumaat.......

Yang pertama sekali, nak ajak rakan-rakan jom ramai-ramai like page Seindah Kristal Collection & Agenda Bundle :) baru sempat buat dan baru je siap hehehe mohon rakan-rakan sudi memeriahkan page tu. InsyaAllah nanti nak buat sale or lelongan lagi. So jom ramai-ramai mulakan pagi jumaat ni dengan doa semoga dipermudahkan segalanya dan dimurahkan rezeki......


Sunday, April 7, 2013

LELONGAN PANTAS.....


LELONGAN PANTAS....BELT HANDMADE HANYA ADA 3 NI SAHAJA....
LELONGAN DIBUAT DIKEDAI SAYA JUGA, SO SIAPA CEPAT DIA DAPAT :)
KOLEKSI TERHAD SATU DALAM SEJUTA......
MARI-MARI.....
BERMINAT BOLEH SMS TERUS DI 019-7973981



Tuesday, April 2, 2013

Alhamdulillah.....

Assalammualaikum.... dan Salam Sejahtera kepada semua rakan blogger...... lama sudah rasanya tidak mengbuka lembaran di dalam blog ni huhuhu rindu sangat saya dengan laman "AWEK COOL"  ini. setelah bertungkus lumus menguruskan kehidupan seharian, perniagaan dan kerjaya sebulan sudah berlalu rasanya. Dengan perit jerih aku dan suami mengagahi kehidupan yang tidak terbatas ini, aku menadah tangan dan terlalu bersyukur dengan kurniaan Allah yang tidak terhingga. Allah itu Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Sebelum aku pergi jauh, aku terlebih dahulu nak mengingatkan diri sendiri dan mengajak rakan-rakan ingat bersama heheheh....



Terlalu banyak rasanya hendak aku kongsikan dengan rakan-rakan setia di Alam maya ini. Walaupun aku terlalu sibuk dan tidak berkesempatan membuka laman sendiri, ada rakan-rakan setia yang sentiasa mendoakan sesuatu untuk ku. Thanks untuk semua rakan-rakan dan teristimewa untuk insan yang hanya aku kenal di alam maya namun banyak menyokong aku.... :) thanks dear...."Puteri Kasih"  dan "Mimie Najib" . 

Yang pertama aku nak kongsikan bersama adalah kisah aku...huby...dan kedai kami...:) dah sebulan aku dan suami bertungkus lumus siapkan kedai dan wahhhhh..... aku sangat seronok dengan rezeki yang Allah bagi untuk kami. Semoga perniagaan kami sentiasa dimurahkan rezeki dan dapat membantu sekelian masyarakat :) so ini beberapa keping gambar yang akan aku kongsikan :P


Ni gambar kedai kami, walaupun kecil disitu tempatnya yang aku paling seronok berada dan sentiasa kreatif :P


Yang duduk itu, bos besar heheheh a.k.a my lovely huby :P


ini masa permulaan sekarang dah makin bertambah barangan dikedai kami :) 
kedai handmade so kain rentang pun handmade :P


 SEINDAH KRISTAL HANDYCRA
                                                                             &
                                                               AGENDA BUNDLE

Perniagaan aku ini berasaskan handmade dari barangan kraftangan berasaskan kristal, mutiara dan flet. Aksesori, Pakaian wanita dan tudung. Pakaian terpakai dari Jepun (Bundle Terpilih) dan pembekal kolegen (rumpai laut) dan madu tualang asli bahagian Kota Tinggi. Kami Juga bakal pembekal untuk barangan kraftangan dan fabrik-fabrik untuk kraftangan (yang ni dalam proses mendapatkan pembekal). Terasa seronok menguruskan perniagaan sendiri. Sekarang ini ada beberapa guru sekolah datang berjumpa aku untuk memangil aku mengajar disekolah mereka. InsyaAllah sedang diusahakan jadualnya, bukan apa sebab sekarang ni pun dan ada 5 orang pelajar yang datang ke kedai untuk belajar membuat kraf. Antara hasil yang telah aku buat ......













dan banyak lagi hehehehhe andai ada yang nak bebelanja boleh menjeguk di "Seindah Kristal Collection"
huh.... panjang lebar ceritanya hehehehh dan .......jeng....jeng....jeng...

kegembiraan yang kedua adalah.....
aku sentiasa bersyukur dengan segala rezeki yang Allah kurniakan padaku. Moga andai kesenangan aku ini dapat dikongsi-kongsi akan aku kongsikan untuk berkat yang lebih :)

DENGAN RASMINYA AKU.....


Telah lulus jawatan Pegawai Psikologi S41 hanya menunggu surat tawaran dan surat lapor diri.

dan yang paling terharu adalah sajak yang suami tercinta reka khas buat aku huhuhu sayang sangat-sangat aku dengan suami ku En Mohd Hanif b. Nawawi... moga kasih sayang kita kerana Allah S.W.T ini kekal hingga kesyurga sayang....

Thanks a lot sebab sentiasa bersama ayang susah dan senang....dan thanks juga atas sajak yang direka khas untuk diriku isterimu yang sentiasa menjadikan hatimu gusar huhuu



Abang buat ayang menangis gembira dan rasa bersyukur sangat ayang memiliki abang sebagai suami dan ketua keluarga... Ya Allah...KAU satukanlah hati kami dibawah naunganMU hingga ke Jannah...AMIN......











-