Wednesday, November 28, 2012

KEPUTUSAN PEMENANG BAGI SEGMEN AWEK COOL


So setelah sekian kalinya dibelek-belek, ditinjau-tinjau dan dihakimi, saya dengan ini ingin mengumumkan pemenang bagi "SEGMEN AWEK COOL" yang buat pertama kalinya blog awekcool.com ni buat heheehh :) so senarai pemenangnya adalah seperti dibawah ni :-

* harap dapat hubungi saya melalui email (eida_comey83@yahoo.com) untuk saya mendapatkan butir diri sekaligus mengepos hadiah misteri untuk anda :P

A) Bahagian untuk Followers baru dan dengan komen yang ada ummmphhhhh...


     Pemenang tempat pertama adalah :-


          http://hanyadihatiku.blogspot.com/2012/11/segmen-awek-cool.html 

          ~ follower ke #191

      Pemenang tempat kedua adalah :-


          http://journaloffeena.blogspot.com/2012/11/segmen-awek-cool.html 

          ~ follower ke #234

      Pemenang tempat ketiga adalah :-


         http://ibuberbicara.blogspot.com/2012/11/segmen-awek-cool.html

         ~ follower ke #226

B) Istimewa untuk yang dah jadi Follower yang mengutarakan komen yang istimewa dan bertambah-tambah ummmmphhhh :)


     Pemenang tempat pertama adalah :-


           http://dikbi.blogspot.com/2012/11/segmen-awek-cool.html 


     Pemenang tempat kedua adalah :-


          http://puterikasih1.blogspot.com/2012/11/segmen-awek-cool.html


     Pemenang tempat ketiga adalah :-

          http://zzqil.blogspot.com/2012/11/segmen-awek-cool.html


Untuk bahagian B disebab kan 3 penyertaan sahaja, so saya mengambil ketiga-tiga sebagai pemenang :P
tahniah pada pemenang dan bagi yang tidak bernasib baik boleh cuba lain kali ya :) mana tau nanti-nanti nasib anda pula :P thanks pada yang menyokong saya dan blog saya ini :)







Friday, November 23, 2012

UPDATE PESERTA DAN PENYERTAAN SEGMEN AWEK COOL

Segmen "AWEKCOOL" dah rasminya tamat :) so saya update penyertaan dan senarai peserta hari ni supaya rakan-rakan boleh blogwaking sesama sendiri. Terima kasih diucapkan kepada peserta yang mengambil bahagian dan menyokong segmen saya yang pertama kali dan julung kalinya saya adakan ini .....

A) Bahagian untuk Followers baru dan dengan komen yang ada ummmphhhhh

1) http://hanyadihatiku.blogspot.com/2012/11/segmen-awek-cool.html ~ follower ke #191
2) http://rahasiabelogaku.blogspot.com/2012/11/segment-time-segmen-awek-cool.html
3) http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/2012/11/segmen-awek-cool.html  ~ follower ke #202
4) http://marsgreen.blogspot.com/2012/11/segmen-awek-cool.html ~ follower ke #203
5) http://jiacreatifelt.blogspot.com/2012/11/segmen-awek-cool.html ~ follower ke #204
6) http://myzamichiko.blogspot.com/2012/11/segmen-awek-cool.html ~ follower ke #206
7) http://ajlincomey.blogspot.com/2012/11/segmen-awek-cool.html ~ follower ke #207
8) http://aanayid.blogspot.com/2012/11/segmen-awek-cool.html ~ follower ke #208
9) http://azy-siketot.blogspot.com/2012/11/segmen-awek-cool.html
10) http://melodyhidupku.blogspot.com/2012/11/segmen-awek-cool.html ~ follower ke #216
11) http://seneoritabaharin.blogspot.com/2012/11/segmen-awek-cool.html ~ follower ke #218
12) http://celotehfarishah.blogspot.com/2012/11/segmen-awek-cool.html ~ follower ke #223
13) http://ohthrillers.blogspot.com/2012/11/segmen-awek-cool.html ~ follower ke #231
14) http://phosphorusarsenic.blogspot.com/2012/11/segmen-awek-cool.html ~ follower ke #232
15) http://diarionlinenurul.blogspot.com/2012/11/segmenawek-cool.html ~ follower ke #233
16) http://journaloffeena.blogspot.com/2012/11/segmen-awek-cool.html ~ follower ke #234
17) http://mrsteddybearlover.blogspot.com/2012/11/segmen-awek-cool.html ~ follower ke #236
18) http://rusukiri.blogspot.com/2012/11/segmen-awek-cool.html ~ follower ke #239
19) http://ibuberbicara.blogspot.com/2012/11/segmen-awek-cool.html ~ follower ke #226
20) http://www.aimisyahirah.com/2012/11/segmen-awek-cool.html ~ follower ke #
21) http://mujadafewa.blogspot.com/2012/11/segmen-awek-cool.html ~ follower ke # 251
22) http://shoppingdarirumah.blogspot.com/2012/11/segmen-awek-cool.html  ~ follower ke # 259
23) http://nasrizfardisza.blogspot.com/2012/11/segmen-awek-cool.html 


B) Istimewa untuk yang dah jadi Follower yang mengutarakan komen yang istimewa dan bertambah-tambah ummmmphhhh :)

 1) http://dikbi.blogspot.com/2012/11/segmen-awek-cool.html 
 2) http://puterikasih1.blogspot.com/2012/11/segmen-awek-cool.html
 3) http://zzqil.blogspot.com/2012/11/segmen-awek-cool.html

Senarai pemenang akan di update dalam masa tiga hari selepas juri-juri membuat penilaian teperinci :P so sabar ya :) thanks agains to all my best ever followers :P

Thursday, November 15, 2012

SEGMEN AWEK COOL

SEGMEN SEMPENA BERALIH DARI BLOGSPOT KE .COM

Assalammualikum dan salam sejahtera semua bloger terutama sekali sekalian follower saya yang amat saya sayangi dan muliakan :) harap-harap segmen ini dapat sambutanlah.

 Ini first time saya nak buat segmen dan sempena tahun baru dan sempena saya dah bertukar dari  http://awekcool.blogspot.com/ kepada http://awekcool.com/ hehheheh berjaya juga.

 *Nota kaki untuk diri sendiri (so lepas ini harap-harap rajin la update blog). Saya nak buat segmen yang biasa-biasa jer dulu hehhehe untuk segmen ni akan ada hadiah misteri diberikan kepada pemenang yang bertuah :) tujuan segmen ni diadakan adalah untuk menambah kenalan dan mengeratkan lagi silaturahim pada yg dah mengenali :) 

segmen ini saya nak bahagi kepada 2 bahagian.......

1) Bahagian untuk Followers baru dan dengan komen yang ada ummmphhhhh

2) Istimewa untuk yang dah jadi Follower yang mengutarakan komen yang istimewa dan bertambah-tambah ummmmphhhh :)

so jom ramai-ramai join segmen saya yang tak seberapa ini. Harap-harap sudi la ya :P  So cara dia simple je....

Step 1 : Wajib follow blog http://awekcool.com/ ini. Tulis anda follower yang keberapa.(bagi follower yang baru)

Step 2 : Tulis sedikit entry yang bertajuk SEGMEN AWEK COOL dan copy and paste banner dekat bawah ini sertakan sekali dekat entry anda dan linkkan ke blog ini ya :P



Step 3 : Hantar link anda dekat ruangan komen ya.... adios amigos selamat join segmen :P 

Hadiah akan diberi secara cabutan ya 3 untuk bahagian 1 dan 3 untuk bahagian ke 2. Semoga dengan ini menceriakan suasana dan merapatkan lagi ukhuwah filah kita semua.

Tarikh Tutup : 25 November 2012 ( Tarikh keramat... tarikh hari lahir saya :P )

Wednesday, November 14, 2012

JOM BERDOA.....

Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada semua sahabat bloger sekalian.... diam tidak diam sudah habis setahun kalender hijrah kita tahun ini. So tanpa berlengah lagi, saya nak ajak kawan-kawan jom baca doa awal dan akhir tahun. Banyak fadilatnya..... :P jom berdoa.....


klik pada gambar untuk paparan lebih besar :)

Petang sebelum berakhirnya waktu asar menandakan tahun hijrah 1433 akan pergi meninggalkan kita manakala menjelang sahaja waktu maghrib tahun baru hijrah 1434 akan muncul.


Manakala berikut ini adalah fadhilat serta kaedah pembacaan yang sering kelihatan:



Ibnu Abbas berkata: "Siapa yang membaca doa ini pada 1 Muharam, Allah mewakilkan dua malikat memeliharanya pada tahun itu".


Selepas doa(awal tahun) dibaca, berkatalah syaitan, "Kesusahan bagiku dan sia-sialah pekerjaanku mengoda anak Adam pada setahun ini dan Allah binasakan aku satu saat jua. Dengan sebab membaca doa itu, Allah mengampunkannya setahun".

Selepas dibaca doa akhir tahun, syaitan berkata, "Telah amanahlah anak Adam ini daripada godaanku pada tahun ini kerana Allah mewakilkan dua Malaikat memeliharanya daripada fitnah syaitan".

Bacalah doa awal tahun berikut sebanyak tiga kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib pada hari terakhir bulan Zulhijah.

Bacalah doa akhir tahun sebanyak tiga kali selepas waktu Maghrib pada malam 1 Muharam.

Kami telah cuba untuk mencari serta menjejak kesemua fadhilat serta kaedah pembacaan di atas, namun sayangnya hasil pencarian kami tidak membuahkan sebarang hasil. Bukan hanya kitab-kitab hadis sittah, malahan kitab hadis dhaif dan palsu juga telah kami cuba mencarinya namun hasilnya serupa, hampa.

Bukan di situ sahaja usaha kami, bahkan fatwa-fatwa dan sumber dari ulama-ulama luar negara selain nusantara telah kami selongkar, tapi juga tidak membuahkan hasil. Maka kami telah membuat kata putus bahawa semua fadhilat serta kaedah pembacaan yang dinyatakan di atas adalah batil dan tidak sabit pada nas al-Quran dan hadis sahih.

Rasulullah saw telah bersabda dalam hadis sahih riwayat Imam Bukhari yang beerti:
Barangsiapa yang beramal dengan sesuatu amalan yang tidak ada hubungan dengan urusan kita, maka ia tertolak.

Maka di sini telah jelas bahawa barangsiapa yang mengamalkan amalan awal Muharam(Doa Awal dan Akhir Tahun), beriqtikadkan bahawa ia mempunyai kelebihan sepertimana yang digambarkan, apatah lagi mengatakan amalan ini adalah sunnah Rasulullah saw, maka amalannya tertolak. Dan Allah Rasulullah saw juga telah memberi amaran kepada mereka yang berdusta terhadap baginda saw dalam hadis sahih yang bermaksud:
Barangsiapa yang melakukan pendustaan ke atasku dengan sengaja, maka sediakanlah tempat duduknya di dalam neraka. Hadis Mutawtir

Ibnu Masud pernah berkata yang bermaksud:
Hendaklah anda sekalian mengikuti apa saja yang dibawa oleh Rasulullah saw dan jangan anda mengada-adakan sesuatu yang baru. Sesungguhnya sudah cukup bagi anda sekalian(sunnah yang dibawa oleh Rasulullah saw).

Ibnu Abbas juga pernah berkata:
Hendaklah anda sentiasa bertaqwa kepada Allah dan beristiqamah. Ikutilah(apa saja yang disunnahkan oleh Rasullah saw) dan janganlah anda mengada-adakan sesuatu yang baru.

Kesimpulan


Doa pada asal memang terdapat dalam Islam. Dalilnya cukup banyak. Baik di dalam Al-Quran maupun hadis-hadis sahih. Namun begitu, terdapat juga sesetengah pihak yang menaylahgunakan konsep berdoa itu yang sebenar. Mereka menciptakan waktu-waktu khas yang kononnya mustajab yang tidak sabit dari al-Quran dan hadis, mereka menciptakan fadhilat-fadhilat yang kononnya memberi ganjaran apabila dilakukannya dan bermacam-macam lagi. Kesan dari itu wujudlah sepertimana yang sedang kita bincangkan ini iaitu doa awal dan akhir tahun.

Kami berpendapat adalah tidak salah untuk dibacakan doa-doa tersebut. Kerana berdoa memanglah digalakkan. Tetapi doa tersebut tidaklah seharusnya dijadikan satu amalan yang dilakukan hanya kerana datangnya tahun baru. Apatah lagi dikaitkan doa tersebut kononnya sabit dari Rasulullah saw. Juga mengatakan dengan membacanya maka akan diperolehlah fadhilat-fadhilat tertentu. Kerana kesemua riwayat yang berkaitan doa awal dan akhir tahun ini adalah batil. Ingatlah pada sebuah hadis yang masyhur yang bermaksud:
Sesungguhnya benar-benar hadith(percakapan) itu ialah kitab Allah. Sebaik-baik petunjuk ialah petunjuk Muhammad saw. Manakala sejahat-jahat urusan itu ialah yang diada-adakan, kerana setiap yang diada-adakan itu adalah bidah manakala setiap bidah adalah sesat. Hadis riwayat Muslim

Dalam hadis riwayat An-Nasai pula terdapat tambahan:
.dan setiap kesesatan itu di dalam neraka.

Doa tersebut boleh saja dibaca pada lain-lain waktu. Bukan dikhaskan hanya ada awal dan akhir tahun sahaja.

Beginilah pendapat dan pegangan kami. Sekiranya terdapat sesiapa yang mungkin dapat mengutarakan dalil dari al-Quran dan hadis yang sahih berkaitan amalan ini haraplah berbuat demikian. Kerana sesungguhnya kami hanyalah hamba Allah yang lemah.

Rujukan http://syededlee.tripod.com/keunggulanislam/id144.html

Friday, November 9, 2012

ENTRY KHAS : FELINNA ~ INCH LOSS

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera kepada para bloger sekalian...... 

Terima Kasih kerana sudi datang mengunjungi teratak saya yang tidak seberapa ini. Sebenarnya Entry ini dibuat "Khas" untuk membantu sahabat saya mempromosikan perniagaan yang sedang dijalankan sekarang ini :) Ok sebenarnya sahabat saya ini sedang membuat promosi berkaitan satu produk yang dinamakan "FELINNA ~ INCH LOSS" so ni serba sedikit maklumat berkaitan dengan produk yang sedang dipromosikan :P harap jangan segan silu untuk bertanya....





INCH LOSS

Kegunaan : Lotion Kurus

Tempoh penggunaan : 2 bulan


Per bottle yang boleh tahan 2 bulan dan 1 kali sapuan mampu hilang sapu inci tidak berbaloi kerrr?? Sila yakin ianya memang AJAIB! Belum sebulan dipasarkan..Produk inchloss sangat berkesan... Tak perlu paksa diri menahan lapar,Tak perlu senaman yg terlalu berat,Tak perlu menahan makan yang kita minati,Tak perlu berdating dgn cik toilet, Dengan...
hanya mengamalkan FELINNA INCHLOSS anda pasti berpuas hati. membantu menyingkirkan lemak, mengembalikan bentuk badan persis anak dara..Anda pasti berpuas hati dengan hasil yang sungguh menakjubkan...jangan biar kita rendah diri dengan diri kita. kembalikan keyakinan diri anda. Kurus dan sihat.

WOW kan? RAHSIA KENAPA INCHLOSS SANGAT HEBAT!Hye lovelies..Ok since ramai yang pelik kenapa INCHLOSS lotion sangat-sangat mendapat sambutan hangat.. Just hendak share..

1)Lotion ini sangat wangi (bau seperti minyak wangi) dan tidak terlalu panas,dia dingin dan mesra pengguna.

2) Hanya sekali sapuan anda boleh lihat perbezaan inch anda(pastikan ukur sebelum guna ya)

3)Inchloss diformulasi dari bahan-bahan semulajadi yang selamat untuk wanita hamil,menyusu atau gastrik..sangat sesuai untuk wanita dalam pantang yang ingin kuruskan badan selepas bersalin.

4)Kita boleh mengawal bahagian tubuh mana yang hendak dikuruskan jadi kalau yang kurus sekadar hendak buang lemak-lemak sikit-sikit itu pun boleh beli dan cuba..yang terbaru inchloss juga boleh di sapu di muka dan urut mengikut lawan jam untuk dapatkan dagu runcing:-)..pasti puas hati!

5) Yang pasti dengan inchloss pengeluar sudah menghantar untuk dibacakan 30juzuk Al Quran di mahad tahfiz bukit mertajam penang... Semoga lebih dirahmati..(Jadi jangan langkah ya)

Jadi kepada yang belum mencuba inchloss anda boleh try now..jika anda sedang makan pil kurus atau dalam rawatan kurus pun boleh apply untuk percepatkan proses pembakaran lemak! Ichloss sangat selamat dan berkesan!



dibawah ni disertakan sekali testimonia dan rujukan..... 









 





 PRODUK YANG DIPROMOSIKAN




 PENGGUNA YANG TELAH MENCUBA DAN MEMBUKTIKAN KEBERKESANANNYA


HARGA HANYA : RM75.00

Jika berminat sila msj/call Miss Elis 013-7840763 atau email ke Firza_87@yahoo.com

UNTUK PROMOSI KLIK SINI 

Monday, November 5, 2012

JOIN SEGMEN


Semalam dah follow blog ini tapi lupa nak buat entry pasal blog ni sebab nak join segmen dia heheheh bukan apa masa tengah kerja semalam tiba-tiba sistem network dekat hotel tu down termasuk talian telifon. Kecoh juga semalam nak menjawab dengan guest. So dikesempatan ni saya buat la sedikit artikel berkaitan segmen ni. Rasa macam nak buat segmen juga la heheheh :P kredit tu cik "Cekodok Gubu".

Sunday, November 4, 2012

SAMBUNG BELAJAR.........

Terasa sangat-sangat macam nak sambung belajar semula la huhuhu dah cari-cari tempat tapi tak sangkut dan tak berkenan dengan mana-mana huhuhu. Puan Zuraidah macam mana nak ada title "Doktor" sebelum umur 40-an ni huhuhu. Saya nak sambung pengajian dalam Master dan PHD psikologi ada tak cadangan dari kawan-kawan bloger? tak mahu yang jauh-jauh nak yang dalam Johor jer hahhaha ada ke? 




atau pun bidang ni pun seronok juga :P

emmm En Suami macam tak de halangan jer :)