Wednesday, December 23, 2009

AIR UNTUK KESIHATAN..... BIZ BARU AKU YANG BARU TAK BARU GAK LA HEHEHEH
UNTUK PENGETAHUAN KAWAN2 AKU MMG MENGGUNAKAN AIR NI UTK MCM2 TERMASUK MEMASAK TP TAK SAMPAI LA MENGGUNAKANNYA UNTUK MANDI HEHEHEH ADA PELANGAN AKU NI GUNA WAT RENDAM KAKI N IA CAKAP BAGUS COS KAKI DIA DAH KURANG SAKIT2. SO NI ANTARA KHASIAT2 AIR DARI TAPISAN DR SUKIDA :


1.Memiliki kandungan oksigen yang tinggi sehingga dapat menguatkan sel serta organ tubuh

2.Meningkatkan daya tahan penyakit dan daya penyembuhan.

3.Bebas dari logam berat,kotoran terlarut,bahan kimia terlarut, kuman dan bakteria.

4.Mengandungi zat mineral yang diperlukan oleh badan.

5.Selamat diminum terus tanpa perlu dimasak dan tanpa kuasa elektrik.

6.Menapis 100% bahan pencemar dan 650 bakteria yang biasa terdapat didalam air yang tercemar.

7.Air Alkali Dr Sukida mempunyai khasiat dan tenaga untuk menjadikan makanan dan minuman lebih segar.

8.Nasi menjadi lambat basi, elok untuk diminum bersama ubat dan membuat air buah-buahan.

9.Lebih berkhasiat berbanding dengan air suling dan R.O

10.Dan yang lebih penting Air Dr Sukida adalah air beralkali Ph 8.2 ( sangat penting untuk meneutralkan kadar keasidan atau keracunan dalam tubuh badan manusia )

*Nota: Air yang terbaik untuk air minuman ialah air alkali sebab itu air
zam-zam juga bersifat alkali




Thursday, December 17, 2009

aku hari ini heheheheh

em 2 hari lepas ada member lamer dtg menjenguk perniagaanku. em bincang punyer bincang ia ajak aku ngan ia bergabung uruskan pusat perkembangan kendiri yg bakal kami usahakan. em dlm proses harap2 berjaya la hendaknyer. hheheheh berbalik pd per mintaan faz em nak gambar honymoon eh faz :P em lepas jer kawin aku ngan huby ambil kptsn tak nak g bln madu heheheh bkn pe duit dah abis heheheh maner tak nyer pelamin yg mak aku tempah tu selang seminggu aku tengok nono ada plak artis yg guna pelamin mcm aku punyer tu cube kamu semua bygkan heheheh mau tak kopak poket kami ni heheheh lgpun aku ngah sibuk uruskan penolakkan jawatan aky ngan umt huhuhu kn wat surat tunjuk sebab tolaj jawatan n kene g sendiri mengadap prof cos ia nak jumpa kau naper tolak jawatan. bunak prof jer malahan semua staf kat UMT tu huhuhuhu(Hanya Tuhan yg tahu heheheh) em tp sekarang ni nak2 sejak biz aku ok2 sangt ni hehehe pas tu sejak2 ada kereta br ni heheheh laki aku cm tak sudah2 nak bwk aku jalan-jalan heheheh n janji kami setiap kali ulang tahun perkahwinan kami mesti pergi bercuti. dan untuk pengetahuan awk faz heheheh orgbhari-hari adalah honymoon heheheh ( sebelum ada baby ni) sok dah ada jd huru hara moon heheheh em da gak la beberapa gambar untk tatapan faz yg sibuk sangat nak tgk honymoon org tah ia bila plak nak g honymoon heheheh. lg pun org ni bukan jenis yg ske ambik-ambik gambo heheheh kn g honymoon bukan suruh g ambik-ambik gambar heheheh.

Friday, December 4, 2009

Hidup yg serabut bln ni :P

Heheheh byk sangat jemputan huhuhu aku plak br dapat pekerja baru walaupun dia dah berumur ckit n ada anak2 tp dlm ramai2 masa aku intebiu ari tu tergerak hati nak bg ia kerja kesian plak huhuhu ibu tungal ada anak 4 kn gantung tak bertali oleh suami dia huhuhu. ada seorg anak perempuan yg boleh diketegorikan kanak2 istimewa em apelah suami dia tu. dah kawin lain dah setahun tp tak nak lepaskan isteri dia. em suami dia bg syarat klu nak dia ceraikan dia nak hak penjagaan anak2 tp mslhnyer anak2 nak ikut kakak ni huhuhu. em tah lah dunia2 :( em tp akak ni ok gak ajar sekejap jer dah pandai mungkin kekuatan hati nak menyara keluarga dia kot. akak ni pun raji hari pertama kerja dah cuci tandas n mop lantai. opis aku jgn ckpla dia kemas heheheh ske aku tgk. lg satu yg aku kesian anak dia yg bongsu tak dpt sekolah cos bapa tak nak bg or sain surat pindah sekolah. kesian bdk tu klu sekolah thn depan ting 3. LELAKI PENTINGKAN DIRI SENDIRI! alamak aku plak yg emo heheheh. pe2 pun minggu depan 12 & 13 nak g bercuti ngan huby kat PD heheheh huby ada hari keluarga tpt kerja. aku skrg ni blh la join2 aktiviti2 mereka cos org2 lama ramai yg dah tak der dah kn pindah heheheh klu tak mls nak layan kerenah pekerja2 yg tak profesional kat ctu cukup la 6 blh tersekse kerja ngan mereka masa praktikal huhuhu (betul kn faz. em lg satu kn aku nasihatkan sape yg hati ngah bosan or perlukan rehat g la tgk citer 'My spy' yg harun salih bachik n ac mizal belakon heheheh begegar wayang td aku tgk heheheh mmg bes heheheh. k la moga hidup kita ceria2 selalu MUAHS!

Wednesday, December 2, 2009

FAKTA MENAKJUBKAN MENGENAI MADU DAN KESIHATAN


Madu mengandungi vitamin dan anti oksidan tetapi bebas lemas, kolestrol dan garam.
Anda tak suka bayam? minum madu, ia mempunyai antioksidan pada paras kandungan yang sama dalam bayam dan ia baik untuk kesihatan jantung anda
Salah satu antioksidan dipanggil 'pinocerin' hanya boleh ditemui di dalam madu.
Sejak bertahun-tahun, penyanyi opera yang bersuara lantang mengamalkan madu untuk meningkatkan tenaga dalaman badan & melegakan tekak sebelum membuat persembahan.
Madu adalah satu-satunya makanan yang mengandungi semua unsur yang perlu untuk kehidupan termasuk air.
Madu mempunyai keupayaan untuk menarik dan menyerap lembapan, oleh itu ia sangat mujarab untuk merawat luka terbakar yang kecil dan mencegah parut.
Madu mempercepatkan penyembuhan luka terbuka dan melawan jangkitan.
Seawal Perang Dunia Pertama, madu telah dicampurkan dengan minyak ikan kod untuk merawat & mencuci luka di medan perang.
Sains moden telah mengiktiraf madu sebagai agen bakteria barmakna ia boleh mencegah pertumbuhan sesetengah bakteria, yis dan kulat.
madu dan sarang lebah merupakan bahan asas kepada krim kulit, lipstik dan losyen tangan.
Pada awal tahun 1700-an, Permaisuri Anne dari England telah mencipta bahan campuran madu & minyak zaitun supaya rambutnya sihat dan bersinar.
Kajian terkini membuktikan sesetengah atlit yang minum madu sebelum dan selepasacara sukan dapat mengembalikan semula keupayaannya lebih cepat dari mereka yang tidak minum madu.

TIPS MENJAGA KHASIAT MADU
Jangan simpan madu di dalam peti ais atau di tempat yang panas secara langsung. simpan pada suhu bilik.
-Jangan simpan madu dalam bekas logam seperti besi
-Jika madu dalam botol masih mempunyai banyak gas, jangan goncang botol tersebut. ini dapat mengelakkan berlakunya letupan atau botol pecah akibat tekanan gas dalam botol tersebut.
-Jangan simpan madu ditempat yang berbau busuk, kerana madu bersifat mudah menyerap.
-Elakkan minum madu dan makan tembikai
-Minumlah 1 sudu besar madu bersama air suam setiap pagi untuk kesegaran sepanjang hari
-Jangan minum madu menggunakan sudu besi atau logam
Em klu nak tau pe2 lg ttg madu try tgk http://madubest.blogspot.com klu nak tempah produk2 madu pun blh just call or tinglkan msg :P

Tuesday, December 1, 2009

Emmm cm ner la ni!

em susah betul nak cr pekerja yg betul2 baik, jujur n blh wat kerja ni emmm. ada sape2 yg nak kerja ngan saya tak :p heheheh em ni ada perkerja aku yg baru ni, aku ingt dah blh percaya dah balik kg cuti raya ari tu dia jaga kedai duit hilang dekat rm 100 la aku kira2. emmm tah la cm ner ni ek? pening la kepala huhuhuhu

Sunday, November 15, 2009

em dunia2 nape ada org cm ni ek?

em first aku nak luahkan ttg bekas perkerja aku yg pertama,dia adik pd kwn tpt kerja lama aku dulu aku cuma niat nak membantu jer cos ia tak kerja lg n mcm2 nak bayar. PTPTN, kereta n mcm2 la. aku bg dia gaji RM600 permulaan tu tp aku dah bincg dgn huby nak naikkan gaji ia jd RM700 cos kami ada rezeki lebih ckit kn lgpun aku ni kn baik heheheh (masuk bakul angkat sendiri huhuhu larat ker aku ni) kami kn pergi mana2 pun kami ingt dia, belikn mcm2 tau kdg2 kami mkn md pun kami bungkus utk ia mkn susi pun bungkuskan tau huhuhu (sedih ni) layan ia baik punyer la smpi kwn ia dtg guna internet aku free je atas tiket dia perkerja aku la (dah la kwn ia tu kurang ajar dah tumpg tpt org dpt free tu tak tegur pun aku sbg owner cc ni) em tibe2 ia ckp nak cti cos tak chat demam. sebelum tu ia dah cti 2hari cos ckp nak uruskan sesuatu kat kastam masa tu br 2 minggu keje dah mintak pinjam gaji rm200 aku pun bg la cos percaya. tibe2 mak aku sakit jd tak de org tlg jga kdi aku nak blik kg. aku rayu ia dtg kerja ia tak nak dtg cos ckp nak berhenti tibe2 sampai hati dia wat aku cm ni perkerja tak kenang untung huhuhu. dah tu kakak ia mintk maaf pd aku pas tu selang seminggu blh dia sms akunak pinjam 3 rts huhuhu laki aku tak bg cos lgpun kami br kuarkan kereta (viva elit) byk nak guna wit. kakak ia mintk tlg aku tnyerkan tpt kerja lama ia kenapa ia berhenti, aku pun tnyer la huhuhu tibe2 ia sms aku marah2 ckp2 kurang ajar ckp aku nak hancurkan idup dia plak cos call bos lama ia. nak jdkan cerita aku nak wat biz ngan kakak ia jd aku cerita la rupa2 nyer kakak dia tkt ngan adik ia lalu tuduh aku yg call bos adik ia tu huhuhu sampai hati kwn aku tu. menyampah aku tgknyer huhuhu tah la aku mmg sakit ati yg terlampau ni tak per la Tuhan maha mengetahui biar DIA sahaja yg membalas. ADA GAK ORG CM NI EK!

Friday, November 13, 2009

Hari Yg Bahagia : )

Heeheh ari ni br rasa lega sikit em dah ada pekerja blh membantu. Adik kpd pekerja lama aku ni nak plak ganti akak ia sementara waktu cuti sekolah ni. Ada gak beberapa org dtg intebiu tp aku cm tak berminat nak ambik mrk cos tah la. aku dah ske kat pekerja aku ni. Bagus budaknya name ia Nuraini Asyikin. Aku mmg syg kat budak ni, bukan kuarga senag n pandai bawak diri. dia anak sulung. terpaksa berhenti cos mak ia sakit. ari tu dekat 2 minggu aku bg ia cuti tp tak blh gak nak cover cos anak sulung so tangungjwb semua kat bahu dia. em nak jaga mak n ada adik kecil umur 2 thn kembar pulak tu. aku ngan ia tak berkira sangat cos ia pun tak berkira ngan kami. ada org ckp ia anak aku heheheh blh la jd anak aku gak heheheh sejuk perut ibu mengandungkan. em adik dia ni aku tgk same je cm ia tp adik dia ni lelaki la plak huhuhu bukn pe aku tkt kn buli jer huhuhu budak2 kat cc ni kdg2 nakal huhuhu tp ngan aku jgn harap wat mslh mmg aku halau jer. ada yg mencarut2 atau nak gaduk mmg aku humban kat luar. bdk2 yg slalu dtg cni dah kenal benar dah dgn singa betina ni hehehehe pe2 jer la heheheh. em hari ni huby kata ia dah masak td sblm solat jumaat ia kacap lepas solat jumaat perkerja dah masuk nanti makn sama2. pe le huby masak agaknyer ek :P heheheh Yummy... huby aku ni mmg pandai masak maklumlah muda2 dah kn idup sendiri. pe2 aku hapy ari ni, ingt nak g tgk wayang la ptg2 ckit ntt heheheh

Wednesday, November 11, 2009

Yang Bernama WANITA

Terpana aku seketika mendengar cerita dari suami tentang rakan2 setugasnya, em senang benar mereka mempermainkan hati isteri merekan dengan mempunyai perempuan simpanan em lg luhur hati bila mendengan perempuan ia adalah junior aku masa di universiti dulu. Patut la aku keberatan nak tlg mereka buat praktikal dekat tempat yg aku buat dulu. em lainlah aku jatuh hati pada org bujang n sekarang dah pun jd suami aku. em tah la, baru2 ni plak aku dengar ttg seseorang yg ada pertalian dengan aku terjerat dengan cinta suami org tp tah la dengar cerita silap isteri lelaki tu dah 2 thn tak layan suami dia sebagai seorg suami. Aku cuma blh memberi nasihat & pendapat yg patut2 tp aku ada ckp dgn suami aku klu jd pd aku, aku tak sanggup harungi. Mau aku ganyang perempuan tu heheheh emosi plak. Tah la ssh nak bicara tentang ni la. em br ni td aku ada bc note dr sahabat aku dlm fb huhuhuhu tibe2 rasa mcm2 dlm hati huhuhu tlg la wahai lelaki2 dlm dunia ni tlg la hargai dan kenali seseorang yg bernama wanita itu!

Diri seorang wanita ini....
Gahnya bukan pada kecantikan
Menawannya bukan pada senyuman
Hakikatnya seorang wanita punya hati yang terlalu rapuh
Mudah luntur pada dugaan
Sekalipun wanita menongkah arus melawan dugaan
Mencari harapan pada denai-denai hidup & harapan
Mengertilah diri seorang wanita
Terbatas pada rasa malunya
Tercabar pada naluri kecintaannya
Kadang kala wanita menjadi kuat
Bila kesetiaannya diuji
Bila kejujurannya dinilai
Bila kasih ssayang & keikhlasannya diragut jatuh
Malah bili dirinya dikeji....
Tapi jangan lupa ......
Wanita juga kadang kala mudah mengalah
Bila kesetiaannya seringkali tidak dihargai
Bila kejujurannya tidak bernilai lagi
...Malah bila dirinya sudah lali ...
Bila dirinya "Mengerti Kekecewaan Sendiri"
Wanita yg selalu menangis ......
Ada air mata yang mengajar erti bahagia
Ada air mata yang membawa duka
Ada juga air mata penganti kata-kata
Bila hati sudah engan berbicara
MENGERTILAH....
yang bernama WANITA punya rasa cinta yang mendalam
sekali ia menitiskan air mata jangan terlalu bangga!
....mungkin bukan menagih simpati atau mentafsir cinta dihati....
tapi kerana CINTANYA YANG SUCI PADA SEBUAH KECINTAAN YANG ABADI...
"DEMI CINTA SUCI"
JANGAN MENGKHIANATI HATI YANG BERNAMA WANITA (ISTERI)
KERANA MUNGKIN KITA AKAN MENYESAL NANTI BILA HATI INI SUDAH BUKAN MILIK KITA LG!

Friday, November 6, 2009

LUAHAN PERMATA HATI


LUAHAN HATI BUAT YG TERSAYANG

Tapak tanganmu bkeringat,hatimu bdebar kencang & suaramu tsekat didada? Tu bkn Cinta,Tp SUKA.Tidak dpt lepaskan pandangan mata darinya? tu bkn Cinta, Tp NAFSU.Menginginkannya krn kamu tahu ia ada disana? tu bkn Cinta,Tp KESEPIAN.Mencintainya krn itu yg diinginkan smua org? tu bkn Cinta,Tp KESETIAAN ttp mengatakan kamu menyintainya krn kamu tidak ingin melukai hatinya? tu bkn Cinta,Tp BELAS KASIHAN.Ingin menjadi miliknya krn pandangan matanya membuat hatimu melompat? tu bkn Cinta,Tp TERGILA-GILA.Kamu memaafkan kesalahannya kerana kamu mengambil berat tentangnya? tu bkn Cinta,Tp PERSAHABATAN.kamu mengatakan padanya bahawa setiap hari hanya dia yang kamu fikirkan? tu bukan Cinta,Tp DUSTA.Rela memberi smua perkara yang kamu senangi untuk kepentingan dirinya? tu bkn tu bukan Cinta, Tp KEMURAHAN HATI. TETAPI………… Adakah kamu ttp btahan krn campuran antr kesakitan & kegembiraan yg mbutakan & tak terfahami … menarikmu mendekati & ttp bsamanya? ITULAH CINTA. Apakah kamu menerima kesalahannya krn itu bahagian dirinya dan siapa dirinya? Jika demikian, ITULAH CINTA.Adakah kamu ttarik dgn org lain tp setia dgnnya tnpa penyesalan? Jika demikian, ITULAH CINTA. Adakah kamu menangis krn kesakitannya walaupun saat itu dia kuat? ITULAH CINTA. Adakah hatimu sakit & hancur ketika dia bersedih? ITULAH CINTA. Adakah hatimu gembira ketika dia berbahagia? ITULAH CINTA.Adakah matanya melihat hatimu dan menyentuh jiwamu begitu mendalam sehingga menusuk? Yang demikian itulah namanya CINTA. SESUNGGUHNYA AKU MENYAYANGI SUAMI TERSAYANG MOHD HANIF ATAS DASAR CINTA YG DIKURNIAKAN ALLAH KEPADAKU.AKU BERSYUKUR DIPERTEMUKAN DENGAN INSAN SEPERTINYA SEMOGA KAMI BAHAGIA!!!!! DUNIA & AKHIRAT BERSAMA-SAMA AMIN!

For My Prof (tugasan dah ok)

PELANCARAN BLOG AWEK COOL HEHEHEH!


Teristimewa buat Prof Faz tq heheh yg lain akan menyusul kemudian heheheh