Friday, December 31, 2010

For the Rest of My Life


dedicate this song special for my hubby Mohd Hanif Bin Nawawi.
 I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my soul and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart

Thursday, December 16, 2010

HAI BLOG KU SAYANG

wahai blog huhuuhuhu aku sedih n stress huhuhuh tp tak tahu kenapa help meeeee...... emmmm blog plz tlg gembirakan hati ni semula dah penat dah kerja cm ni huhuhuuh blog sayang klu lame2 cm ni blh mood disorder huhuhuhuhu wahai kwn2 ku yg tersayang mana kah dikau aku rindu saat buat kerja bertungkus lumus tp hati sentiasa girang huhuhuhu wahai semangat datanglah semula kemana kau menghilang. emmm fazzzz mana awk yer lama dah tak berborak2 n tukar pendapat dgn awk huhuhu that day u say u need me so bad kan huhuhu now i need u so bad jugak huhuhuhu. tq mr blog rasa tenang ckit lepas luahkan kat mr blog ni huhuhu hope semangat dtg kembali. emmm SUNAN datanglah dalam mimpi dgn kata2 semangat kita kagum dengan perilakumu. n yang paling penting "MR HUBY" i need rest time with u dear huhuhu rindunya masa kualiti kita bersama huhuhuhu


plz smile come again to my life 

Wednesday, December 15, 2010

CERITA-CERITA

Emmmm cm lamer jer tak jenguk blog huhuhuhu bz sangat dgn kerja. lgpun br balik dr kursus so rasa semangat membuak2 nak bekerja keras lg utk kesejahteraan ummah hehehhe. minggu ni bz lg dengan program yg bakal di buat dengan kerjasama komuniti cina dkt kukup huhuhuhu harap2 ok la program ni, Amin! so pd sape2 yg lain kalau nak join jom jenguk dekat SRJK ( C ) KEN BOON bagi memeriahkan majlis ok.

emmm ni nak masuk bab cite makanan pulak hehehhe mcm pelik tp benar. emmm ke aku jer yang lambat org semua dah tau heheheh baru2 ni aku ada nampak jagung yang ganjil jd aku n huby nak try la makan heheheh apa2 bes jugak la jagung tu cuma bila jagung di goreng manisnya dah hilang hhuhuhuhu. ni la rupa jagung goreng tu 


nampak menyelerakan

satu lagi makanan yang aku n mr huby cuba ialah kek kurma emmmm sedap sangat hehehhe. ada budak dtg rumah jual. pada mulanya aku beli sebab kesian dkt adik tu tp rasa tak rugi pulak beli cos mmg sedap kek kurma tu hehhehe. luar kotak dah menyelerakan apatah lagi rasa didalam hehehh. tp aku cari lg tak jumpa2 kek ni. 


kotak dia jer dah nampak sedap hahahah


dan ni isi kek tu hehheh sedap sangat! mana nak cari lg ni huhuhu

tak per la ari sabtu ni nak buat pemeriksaan kesihatan n nak dapatkan herba percuma hehehh jumaat malam kn tido guma mak ra nak tlg2 mana yang patut. mr huby nak ikut cos dia cuti heheheh mr huby mmg tak blh berengang dengan sweet honey dia ni hehheh sbb tu saya sayang huby saya sangat2 heheheh huby saya baik sgt2 i love u huby :P

P/S : abaikan tarikh dekat gambar tu cos lupa nak setkan n betulkan tarikh hahahahah

Wednesday, December 8, 2010

DEAR HUBY :)

ARI NI DAH START KURSUS HUHUHU TINGAL HUBY KAT GUMA BTW HUBY KATE NAK IKUT HANTAR. EM LAMA DAH TAK DOK BERJAUHAN NGAN HUBY LAMA2 HUHUHU ARI ISNIN PUN STAY TIDO OPIS 1 HARI HUBY DAH TANYA BILA NAK BALIK HEHEHEH CYAN HUBY SELALU DITINGALKAN ISTERI COS ISTERI AKTIF N SIBUK SANGAT. EM SEMALAM DAH BELANJA2 BARANG MAKAN BELIKAN NUGET N AYAM GORENG SEGERA UTK HUBY MAKAN SEMENTARA ISTERI TERCINTA DIA NI G KURSUS. CYAN LAK TGK HEHEHEH. BTW HUBY I ALSO WILL MIS U MUCH HUHUHUHU. LOVE U HUBY :p



Sunday, December 5, 2010

KEINDAHAN ALAM

Sungguh indah ciptaan Allah utk tatapan dan renungan manusia sebenarnya gambar ni n kejadian ni dah lama tp tak la selama yg tercatat dekat gambar tu hehehh sebenarnya aku lupa nak set up tarikh tu betul2 benda ni belaku dalam bulan puasa tak salah aku la. Aku dr sehari ke sehari nak upload gambar tak berkesempatan hehhehe ni br berkesempatan untuk dikongsikan bersama emmm pertama kali dalam sejarah hidup aku dapat melihat proses bunga berkembang kagum aku, dapat tgk bunga pokok naga kembang cantik sangat tp kan bila aku nak cium bunga tu kakak ipar aku marah tp aku dah cium pun heheheh wangi sangat dan tersangat wangi (ha sampai rosak bahasa melayu aku nak ungkapkannya) hehhehehe.ni shot yang aku n anak saudara aku nani dapat tangkap. aku mcm org jakun masa tu so teruja sampai lupa nak buat video jd aku tak dapat berkongsi la proses tu dengan kamu semua hehhehe just gambar2 ni jer yang sempat


masa ni baru kembang ckit. mula2 dia kuncup macam yg sebelah dia tu


pastu ni dah kembang lagi n lg kembang


last sekali dia kembang dengan sempurna mcm ni em dr jam 12.30 mlm la lebih kurang sampai lah pukul 1.27 tu br kembang dgn sempurna.


Subhan'allah (سبحان الله) (Glory be to Allah) terima kasih kerana memberi hambamu peluang melihat kebesaranmu 

so huby aku dah ambil benih pokok naga ni taman dkt belakang rumah aku. skrg ni baru bercambah so kalau ada rezeki aku buat rakaman k tp blh ker huhuhuhu suasana belakang guma aku ni menakutkan bila malam tak mcm dkt kampun batu pahat tu huhuhuhuhu klu huby rajin la layan kerenah aku n temankan aku blh la heheheh. td br jer aku minta mr huby tlg aku set up kan edible garden aku utk dekat belakang rumah n nak buat taman kecil depan guma huhuhu huby ckp klu rajin ntt dia tolong huhuhu. okla petang ni mr huby rancang nak g PC Fair kat danga ct mall heheheh.

Friday, December 3, 2010

MUSIM WAYANG!

Emmmm baru2 ni dapat tiket wayang free dr member yg kerja AKPK 1 tiket utk 2 org n kami dpt 2 tiket. Emmm 1 tiket dah sah-sah la aku n huby punya n 1 tiket lg ayong yuslina n bro rony hehehhe btw depa semua mmg bes hehheheh aku n huby biasalah tgk wayang kn fokus cos menghayati la konon heheheh. kami tg cerita SKYLINE bes gak cuma penghujung pada aku penghujungnya tak sampai hujung heheheh maybe pengarah dia nak buat siri yang ke dua agaknya. ceritanya lebih kurang mcm ni la hheheheh


Film Skyline yang ditulis oleh Joshua Cordes dan Liam O'Donnell berkisar tentang infasi mahluk asing ke bumi. Sebuah idea yang klasik, namun sekali lagi film yang diarahkan oleh duet bersaudara Colin Strause dan Greg Strause sangat layak untuk disaksikan.

Dalam Film SKYLINE, Cerita bermula saat Jarrod (Eric Balfour) dan kekasinya Elaine (Scottie Thompson) datang ke Los Angeles untuk menghadiri pesta ulang tahun sahabatnya, Terry (Donald Faison). Sebuah cahaya aneh menghampiri apartemen milik Terry. Cahaya berwarna biru yang mampu menarik perhatian siapapun yang menatapnya untuk mengikuti arah sinar itu. Cahaya menyilaukan mata dan mampu mengangkat mereka yang menantangnya ke udara dan menghilang tanpa jejak. 

Jarrod yang sempat menatap cahaya itu nyaris saja terbawa jika tidak segera ditolong oleh Terry. Keanehan di seluruh tubuh Jarrod segera timbul setelah kejadian itu. Satu persatu penduduk kota Los Angeles dihisap oleh cahaya yang ternyata berasal dari sebuah kapal induk besar milik mahluk tak dikenal. Kapal induk itu juga mengeluarkan pesawat tempur dan mahluk aneh yang bertugas menculik satu per satu korbannya.

Kekuatan dari Skyline adalah efek yang ditampilkan, Joshua Cordes dan Strause bersaudara adalah salah satu animator ulung di Hollywood. ketiganya pernah bekerjasama menangani animasi dalam film Avatar dan 2012, dua film yang tidak perlu ragukan lagi kualiti animasinya. Ditambah ledakan-ledakan besar yang menegangkan dan aksi perlawanan dari angkatan udara Amerika Serikat terhadap makhluk-makhluk tersebut. 
 so far kami akan tgu sambungan cerita ni yg last yang paling bes adalah jarrod walaupun dah jd makhluk yg hodoh ttp sayang n selamatkan kekasihnya kerana kekasihnya mengandungkan zuriat mereka huhuhu.


so semalam balik kerja huby ambil terus gi Jusco ambil hadiah hari jadi heheheh n beberapa keping majalah. balik tu singgah warung 'Pak beb' beli satih rupanya pak beb dah tak keje ctu lg. balik guma siap2 terus ke city square beli tiket wayang filem 'NYANGKUNG' heheheheh ceritanya mmg bes mula2 dah gelak sakan semua satu panggung. tiket pukul 10.35 mlm pun ramai lg heheheh.

So 'Ngangkung’ adalah satu perbuatan memuja nombor ekor dengan membawa ‘barang’ untuk dipuja oleh bomoh. Barang tersebut haruslah sesuatu yang susah untuk didapati seperti keris lama, syiling lama dan sebagainya. Filem ngangkung mengisahkan Azim, seorang pemandu lori yang hidup sederhana di sebuah perkampungan pinggir bandar bersama isteri, Suri dan anak perempuannya. Azim mempunyai dua orang kawan baik iaitu Tasnim dan Wan. Tasnim dan Wan memang merupakan ‘kaki ekor’ dan aktiviti mereka memang diketahui oleh isteri masing-masing.Azim yang pada asalnya tidak pernah menghiraukan aktiviti rakan-rakannya akhirnya terpengaruh juga kerana desakan dan kesempitan hidup. Ditambah pula dengan kejayaan Tasnim mengubah gaya hidup setelah berjaya memenangi nombor ekor hasil ngangkung.
Bermula dengan hanya untuk melihat, kian hari Azim semakin seronok mengikut Tasnim dan Wan walaupun secara senyap tanpa pengetahuan Suri. Pelbagai cara dan berbagai jenis bomoh mereka jumpa demi mendapatkan nombor untuk mereka beli. Pelbagai kejadian seram dan lucu terjadi sepanjang mereka mengangkung. Perubahan ketara dalam hidup Azim berlaku apabila dia terlibat secara lebih serius sehingga mengabaikan keluarga akibat taksub untuk mendapatkan nombor ekor. Begitu juga dengan Tasnim dan Wan. Sehingga satu hari berlaku kejadian yang benar-benar mengubah hidup mereka. hehehe mmg wajib tonton cerita ni heheheh tag linenya Tok… Anak cucu mintak nombor ekor boleh? hehehhehe.

balik dari wayang terug g makan yong taufu kat lg pasir tempat biasa aku n huby lepak heheheh. emmm n yg paling seronok Nyangkung ni kuar masa bday aku heheheh.


Friday, November 26, 2010

WORK! WORK! WORK!


Emmmmm dah dok rehat 3 ari kat ruma nak kene keja sok mcm malas pulak heheheh jiran aku mcm dah tau jer ari kerja aku cuti sabtu n ahad keja pulak heheheh. nasib baik en huby kerja syif. sok n lusa en huby kerja pagi (7.00pg-3.00ptg) en huby br bg msg mengatakan dia cuti 4 ari huhuhuh nape la pengurusan dia ni tak bgtau awl2 blh la aku ni tukar cuti ikut huby huhuhuhu dah la nak mengabiskan waktu bersama-sama pun dah tak sempat skrg ni huhuhuhu masa berkualiti kami dah jarang nak jumpa huhuhuhu. 
emmmm ni kisah kerja pun satu ' zu jangan menaruh harapan sangat nanti kecewa' emmmm tah apa yg mereka fikirkan sampai blh buat keputusan mcm tu sekali ya huhuhu. tak perla lgpun bdk yang terlibat tu mmg degil. Btw hati sedikit berbunga cos anak didik sepanjang 5 bulan ni membuahkan hasil dan nampak perubahan walaupun sedikit namun tetap besar buat mereka.

mak ai huhuhuhu tibe2 teringat rupanya report bulanan aku tak siap lg heheheh hujung bln dah nak kena hantar negeri ni huhuhuhu nampak gaya kn buat jugak esok ni huhuhuh. aku ni kate nama jer cuti tp gasak buat kertas kerja dekat ruma ni cos semua program kn submit sebelum bln 12 huhuhuhu. harap2 semuanya ok2 belaka la huhuhuhu. emmm panjang pulak aku bercerita ari ni heheheh emmmm jap lg mr huby balik baju tak siap lipat lg heheheh bertimbun2 depan tv baik lipat skrg heheheh emmmm sedih tgk belang dia sakit lg muntah2 n tido jer huhuhuhu takpe la sok sambung lg nanti kisah belang.

Thursday, November 25, 2010


Hahhahahah happy bday to me emmmm dan tua rupanya aku ni heheheh. btw dikesempatan ni aku nak ucapkan bebanyak terima kasih pada kwn2 yg tak jemu2 wish bday n yang paling teristimewa untuk my huby Mohd Hanif mucuk. I alwyz love u so much wlpun tak dpt sambut meriah2 tak pe cos ayg paham abang bertugas berkhidmat utk negara. dan tak lupa paling istimewa utk ayong Yuslina tq very much kerana membuat diri ini rasa dihargai dan dimanjakan heheheheh n yg terpaling penting kwn karib dulu, kini dan selamanya Mis Nurul Fazlieana i love u all so much :P


emmm ada apa dgn angka heheheh jiwa mesti muda

so semoga semuanya berjalan dgn lancar dan diberkati AMIN!

Wednesday, November 24, 2010

RINDU KAT BLOG

Huhuhuhu rindunya kita kat blog kita ni dah bersawang dah cos dah lama tak update huhuhuhuhu cam pungguk rindukan bulan huhuhu btw emmm banyak sangt nak cerita sampai tak tau mana satu nak cerita ni huhuhuhu emmmm esok adalah sehari dalam sejarah hidup ku heheheh n esok gak nak wat sesuatu ujian harap2 memberi hasil yang positif la hehehehh. ape2 pun ku berserah pd yang Maha ESA.



Thursday, September 30, 2010

DAIRI SEORANG ISTERI

Huhuhu baru nak menyesuaikan diri sepenuhnya, nak selaraskan kerjaya, kehidupan n tangungjawab dah dapat berita br. Emmm tak pasti nak ckp ianya menyenangkan or memeningkan huhuhuhu. Em hari ni baru teratur semuanya bangun seawal 5 pg masakkan lauk tengahari untuk huby n buat sarapan pg. Huhuhuhu dah dekat sebulan lebih br blh menyesuaikan diri klu tak kesian tgk huby agak2 tak sempat masak alamatnya makan sadin or megi jer la huby huhuhu. tp aku nak tergelak tgk goreng pisang aku ari ni naper agaknya pisang2 tu bogel ya heheheh. emmm dia punya tepung terlucut dr pisang hhuhuhuh. tp tak per la dah ckp ngan huby pisang goreng tu bogel heheheh tp ada yg ok la. huby kate tak per nanti dia makan heheheh. emmm ari ni masak tomyam utk huby. emmm tak per la selagi ada masa aku akan ikut rutin harianku ni. bukan apa, br semalam huby dpt berita tpt kerjanya nak tukar sistem so besar kemungkinan, huby kn pindah huhuhu mcm2 huhuhu br nak setup biz baru dkt2 sana huhuhu kn hold dulu la huhuhuhuhu btw harap2 semua akan ok n teratur secara semula jd semula. i mis my live befor those thing happen huhuhuhu "B" i alwyz love u "B" no matter happen u alwyz in my heart. I drop a tear in the ocean, that day u find it's the day i will stop missing n loving u hanif.





Sunday, September 19, 2010

Entri khas buat suami tersayang~Mohd Hanif Bin Nawawi~

19 September 2010 bday huby tersayang huhuhu "B" sori tahun ni tak sempat buat sesuatu yg special cos bz huhuhu btw "B" i nak u tahu i sangat2 syg dkt u. "B" u la suami i dunia akhirat InsyaAllah segalanya dgn Izin Allah. So i dedicate entri khas ni utk u "B" n i mean it setiap ayat-ayat dlm lirik ayat-ayat cinta ni. I hope kebahagiaan itu milik kita bersama "B" sampai kesyurga nanti. semoga dilindungi dah diberkait serta dimurahkan rezeki oleh Allah S.W.T amin. Thanks 4 being my huby n layan i bagaikan puteri selama ni tq "B" love u very much ~AYANG~

desir pasir di padang tandus
segersang pemikiran hati
terkisah ku di antara cinta yang rumit
bila keyakinanku datang
kasih bukan sekadar cinta
pengorbanan cinta yang agung
ku pertaruhkan
reff:
maafkan bila ku tak sempurna
cinta ini tak mungkin ku cegah
ayat-ayat cinta bercerita
cintaku padamu
bila bahagia mulai menyentuh
seakan ku bisa hidup lebih lama
namun harus ku tinggalkan cinta
ketika ku bersujud
bila keyakinanku datang
kasih bukan sekedar cinta
pengorbanan cinta yang agung
ku pertaruhkan
repeat reff
ketika ku bersujud



video




Wednesday, September 15, 2010

EMMM TAK TAU DAH NAK BUAT APA!

Emmmm smlm dpt pangilan tel waktu kerja. tak terduga dgn apa yg bakal didengar n bakal dihadapi. Penat la asyik nak menjaga hati org, hati kita sapa nak jaga? org semau ingat kita ni hidup senang jer agaknya sekarang ni. tah apa2 tah. malas nak layan blh tak? cara cakap mcm besar sangat jer apa yang telah dibuat dalam hidup seseorang tu tp sebaliknya. kenapa tak pernah nak memahami? ingin sekali aku melarikan diri dan menjalani kehidupan sendiri menyelesaikan masalah sendiri yg bertimpa2 ni tak siapa pulak nak ambik tahu. Menyampah sgttttttt....... selama ni apa jer yg dilakukan utk kebaikkan? sampai segelintir org mengatakan "selama ni, tak pernah pun dia campakkan perbelanjaan membesarkan, dah besar nak diambil pula." emmm segala apa yang terjadi sekarang ni semuanya berpunca dari diri dia sendiri. dia yang menjadikan antara darah daging bertengkar, dia yang mengajar semuanya jd bergini. dia yang melarikan diri dan lari dari tanggungjawab. aku mmg dah malas nak layan semuanya lantak la apa nak jd. ikutkan hati klu diberikan pilihan aku nak pilih sendiri kehidupan aku. tp aku tau apa yang telah DIA tentukan ada hikmahnya. Apa yang penting sekarang ni syurga aku di bawah tapak kaki suami. Ya Allah Ya Tuhan ku, KAU kuatkan la semangat aku menghadapi semuanya dan segala apa yang bakal atau akan aku lalui nanti. semoga segalanya membawa kesedaran dalam diri semua org dah semoga segalanya bakal dibuka olehNYA. Aku insan yang lemah. Wahai hati bersabarlah, kuatlah dikau menghadapi segalanya.


Tuesday, September 14, 2010

DAH MULA KERJA

emmmm cm payah jer nak bangun ari ni huhuhuhuhu masa bulan puasa lepas sahur aku sibuk2kan diri sampai subuh n terus siap2 g kerja huhuhuhu ni bangun subuh aku sempat tido semula sementara tu huuhuhu padahnya nak bangun balik mcm tak boleh buka mata dah huhuhuhu rasa cm nak sambung cuti lg huhuhuhu. tup tap tup tap bangun gak n aku sampai opis kul 8.05 a.m huhuhuhu bercinta beb nak g kerja sebab huby aku cuti lagi huhuhuhuhu nyampah betul la huhuhuhuhuh. Emmm btw aku sendiri tak tau la naper ek raya tahun ni aku tak gembira sangat cm tahun2 sebelumnya huhuhuhu cm penat pun ada. mcm terkejar2 pun ada huhuhuhu. apa2 pun moga Allah melindungi aku dan keluarga dari bala bencana dan dimurahkan rezeki huhuhuhuhu AMIN! raya pertama tahun ni dekat kg huby sempang lima. pg2 raya hujan lebat sangat. Pas huby balik solat raya 8 buah kereta sampai beraya kat rumah huhuhuhu anak2 mak long huby, penuh rumah. tu pun katanya 3 kete tak cuti raya tahun ni huhuhuhuhu. emmm raya ke 3 odw balik kg aku kat Muar singgah reunion sekolah aku emmm bes gak la tp tak ramai dtg cm thn2 lepas mrk kata cos aku br tahun ni dpt join reunion ni walaupun reunion tahun ni adalah reunion kali ke 7 hehhehe hampeh aku kn. Emmm bes gak jumpa kwn2 lama. so dari citu aku terus balik rumah kat muar tp cm tak berapa nak rasa raya cos ada saudara kami meninggal dunia pd raya kedua. lg pun mak aku tak berapa sihat kaki bengkak n tangan kebas2(kesan dr penyakit buah pinggang) so petang br bawak dia jalan2 raya. tu pun ikut rumah sapa yg mak nak pergi. so mlm tu terus balik jb wlpun aku rasa ada hati2 yg tidak senang aku pulang muar sekejap  sahaja. nak buat mcm mana dah kene kerja huhuhuhuhu sori la tu all yg tak senang hati asalkan mak aku paham huhuhuhu mak ada cuti anakmu pasti akan balik lg huhuhuhu.

Tuesday, September 7, 2010

BUKAN HANYA CINTA SEMATA

Pernahkah kamu merasakan
bahawa kamu mencintai seseorang
meskipun kamu tahu dia sudah berpunya
dan meskipun kamu tahu
cintamu mungkin tidak berbalas,
tapi kamu tetap mencintainya.

Pernahkah kamu merasakan,
bahawa kamu sanggup
melakukan apa sahaja demi
seseorang yang kamu cintai
meskipun kamu tahu dia takkan
pernah peduli ataupun dia
tetap pergi.

Pernahkah kamu merasakan
hebatnya cinta, tersenyum kala terluka
menangis kala bahagia
tertawa kala berpisah....

Aku pernah....
aku pernah tersenyum
meskipun aku terluka kerana
aku yakin Tuhan tak
menjadikannya untukku.

Aku pernah menangis kala bahagia
kerana aku takut
kebahagiaan cinta ini akan sirna begitu saja

Aku pernah bersedih kala bersamanya,
kerana aku takut aku akan kehilangan
dia satu saat nanti, dan....

Aku juga pernah tertawa saat
berpisah dengannya, kerana
sekali lagi, cinta tak harus memiliki
dan Tuhan pasti telah menyediakan
cinta yang lain untukku.

aku tetap boleh mencintainya
meskipun dia tak dapat
kurangkul dalam pelukanku
kerana memang cinta ada dlm
jiwa bukan ada dlm raga.

kenangan UMT 2003-2007
realiti 2007-2010 cinta lain yang Allah kurniakan buat ku
cukup bernilai dan tiada tandingan
moga cinta & sayang kita kekal ke akhir hayat
zu sayang hanif.

Sunday, August 29, 2010

AHAD

Emmm pg yg mendung mmg sesuai nak berehat, tp banyak tugas perlu dilakukan nak kemas kedai lg huhuhuhuhu nak g tgk anak pekerja aku (anak dia OKU) yg masuk hospital. Rasa mcm serius, kesian aku tgk pekerja aku tu, ibu tungal yang sentiasa diduga dengan dugaan yg berat (bertuah dia kerana Allah menyayangi dia) aku tahu dia mampu hadapi sebabtu Tuhan uji dia. Emmm kak sy minta maaf tak dpt tlg akak banyak sy hanya tlg yang termampu jer lagipun akak bukan nak klu sy nak tlg banyak2 akak ckp tak nak menyusahkan sy. sy dah angap akak mcm keluarga sendiri dah. moga Allah S.W.T melindungi akak n keluarga. Lagipun akak dah banyak tlg kami, ketika kami sibuk kak uruskan kedai kami mcm kedai akak sendiri tanpa mengharapkan apa2 balasan. Emmmm harap2 huby bg la aku tgk anak kak ainon tu huuhuhu bukan apa huby kerja so aku klu nak g kn la drive sendiri huhuhuhu huby syg sgt dengan wife dia ni takut bahaya heheheh syg huby sgt2. Tp terpaksa la 'B' ayg tak nak sshkan 'B' huhuhuhu 'B' pg td br balik then kul 2 kang nak g kerja balik ayg tak nak sshkan 'B'. Semoga semuanya selamat n berjalan lancar AMIN!

Friday, August 27, 2010

New Born


Salam satu Malaysia emmmm rasanya lama dah tak menulis dekat blog ni hehehhe perasaan baru dengan kerja baru memang memenatkan huhuu sejak daftar diri 16/08/2010 di AADK Pontian ni rutin harian yang dekat 2 tahun lebih aku tingalkan aku kena mula semula dr A huhuhuhu Plz ZU take the responsibility huhuhuu bangun pg 4.30 pg (kebetulan bulan puasa) masak utk huby sahur lepas sahur tolong huby buat kuih lopis heheheh (cuba2 buat org ramai suke pulak) em 6.00 pg mandi n subuh 6.30 kuar rumah drive sendiri (kdg2 huby hantar ~ syg huby tp kesian) dlm pukul 7.15 pg sampai pulai guma ketua daerah (kak yus) tukar drive kereta (hehehh cos sy tak de lesen lg) emmm sampai pontian sebelum pukul 8.00 wlpun masuk kerja 8.30 sebenarnya heheheh dah lama tak menguruskan kes2 kaunseling ni. rindu pulak heheheh emmm masa mula2 aku pertikaikan kenapa dpt pontian jauh dr rumah hhuhu klu dpt jb blh saing dgn jiran. tp banyak hikmahnya yg pasti pontian bes n aku blh la tlg2 huby menambah pendapatan kuarga yg dah banyak huby aku korbankan utk aku semata2 menurut kemahuan aku nak buka biz dulu. huby banyak berkorban so huby ayg akan buat sehabis baik heheheh. emmm KAUNSELOR/PEGAWAI PSIKOLOGI banyak tugasan yg perlu dilaksanakan bergiat semula dengan masalah penagihan dadah ni membuka kembali padangan aku ttg dunia dan kenyataan. Aku terpilih dan ditakdirkan Allah S.W.T membantu anak2 bangsa yang kecundang dengan jiwa n nafsu dan aku akan cuba buat sehabis baik. setakat ni semangat aku berkobar2 menjayakan tugas. biarlah apa kata org yang penting niat aku ikhlas n hanya aku n Allah S.W.T sahaja tahu perhitungannya. Moga2 segalanya berjalan lancar, dilindungi dan dirahmati dalam melakukan tugas harian AMIN! emmmm jiwa aku sentiasa sayu memikirkan keikhlasan suami hidup bersama aku yg banyak ragam dan kerenah. semoga jodoh kami berkekalan hingga ke pintu syurga AMIN! saya Zuraidah binti daud sesungguhnya menyayangi suami saya Mohd Hanif bin nawawi sepenuh jiwa n raga.

Sunday, August 22, 2010

jalan-jalan part 2

Huhuhuhu lama rasanya tak menulis tak berkesempatan rasanya sejal akau mulakan kerja baru aku sebagai pegawai psikologi dekat Pusat Khidmat AADK Pontian ni Post jawatan baru dlm AADK huhuhu masih dlm ujikaji. Tp mmg penat huhuhuu kdg2 2,3 org menunggu utk di kaunselingkan tp kdg2 tak de org pun huhuhuh. mula2 kekok juga cos dah lama tak buat sesi tp lama2 ok dah heheeh dah ada dlm jiwa kononnya heheheh. emmm sambungan dr jalan2 aku dulu so dr batu pahat aku terus ke kuala lumpur huby nak ambik helmet yg dia nak beli dr org dlm Mudah.Com hehehhe ( promot mudah la pulak) btw mmg ok la brg2 dlm mudah tu aku selalu gak dapatkan barang2 dlm mudah. harga kdg2 bes2 gak hehehe ni ha helmet yg huby kecek2 kat aku utk scrambler baru dia nanti.


cantik ker? heheheh


lemas rasanya pakai cm ni heheheh

btw klu huby i pakai cm macho jer heheheh. so dah puas ati dia kami tgu kwn aku sebenarnya nak jumpa ckp 30minit tp lambat mak oiii heheheh so tak de pilihan lain terpaksa gerak jugak la huhuhuu sampai dkt teluk intan perak lebih kurang pukul 4.30 ptg tak sempat la nak jumpa kwn laki aku ptg tu jd kami kn tugu sorg perempuan yg kwn dia pangil anisa cina huhuhuhu cal2 anisa cina tak angkat aku dah panas ati tibe2 ternampak benda ni heheheh



hehehhe sejuk hati ckit bila dapat mkn hehehh

so dalam pukul 5.50ptg br la anisa cina tu dtg dia mintak maaf cos dia tertido. hadoiii la huhuhuhu tp bila tgk homesty yg mereka tempah utk kami heheheh sejuk ati mmg bes ala2 jawa gitu. tak banyak gambr yg aku ambik cos lupe heheheh tpt tu TNT homestay namanya tenang n selesa bes sgt2 heheheh so yg lain akan disambung pd post akan dtg :P



TNT homesty in teluk intan

Tuesday, August 3, 2010

Jalan-Jalan n cerita di sebaliknya part 1

Huhuhuhu penat baru balik dari jelajah 1 Malaysia (hehhehe tak semua pun sbnrnya) emmmm banyaknya kerja tertangguh huhuhu btw bes la jalan2 ni lg pun aku dah lama tak g jalan2 ngan huby heheheh byk sangat cita2 lucu hahahah. first sekali heheheh dah sibuk2 kat cni nak gerak dah Si Belang kucing kesayangan aku ni sakit pulak nak tinggal sesaji tu kesian jd bawak la g klinik dulu huhuhuu belan mmg manja n baik. rupanya kaki belang kene gigit dek kucing lain patut pun bengkak. kami takut jer kaki dia tu patah huhuhuhu so tunggu dr buat pembedahan kecil keluarkan nanah n bg suntikan deman cos dr cek2 temperature 40c huhuhuhu belang mmg kuat klu kucing lain tu dah nama demam panas huhuhu so kn bawa belang jalan2 la. 



ni budak belang yg nakal tp manja tido mesti nak beluk2 n nyelit2 heheheh



ni bekas pembedahan kecil keluarkan nanah heheheh bulu kene cukur seminggu 2 baru tumbuh semula



ni ubat demam n antibiotik sehari 2 kali pg n petang.



ni ubat mmg power ni ubat penyembuh n elak jangkitan dr gigitan sekali sehari ikut selang masa yg ditetapkan cos ubat ni klu tak bg tak blh baik n maybe dr kuman luka tu blh develop kuman utk leukemia utk kucing or AIDS kucing huhuhuhu tp klu terlebih makan or makan tak ikut selang yang ditetapkan blh merosakkan fungsi2 dalaman haiwan mcm hati, paru2 n lain2 huhuhuhu

Emmm tak bawak belang jalan jauh pun tingal dia kat kg Batu Pahat suruh abg jaga huhuhuhu blh pulak dia lari nasib baik pandai balik guma semula heheheh btw Belang mama n papa love u :P Belang baik selalu teman mama tido bila papa kerja or out station :P hope rezeki panjang la bela belang ni. k ntt sambung lg cita kat kg Batu Pahat n yg lain2 di post akan dtg k nak masak2 n rest jap huhuhuhu Isteri Mithali :P

Saturday, July 31, 2010

rindu menulis :P

Emmmm lama benor rasanya tak menyingkap blog sendiri hehehe. bz sangat ngan uruskan rumah baru, ngan biz lama n baru ngan program2 huhuhu tak campur lagi ngan hal keluarga huhuhuu. Atuk2 heheheh atuk mmg buat lawak spatik la heheheh. Emmm nak uruskan program teknik2 menjawab soalan utk budak2 sekolah nak uruskan reunion sendiri n nak uruskan reunion org heheheh tp nak menaip gak cos rindu kat blok aku yg cantik ni :P 




hehheh puji blog sendiri nak tgu org puji tak dapat heheheh

btw td tgk rancangan "Apa kata Wanita" rupanya macam2 blh dikatakan yer heheh emmm dah lama dah aku ni jalankan bis yg ada premis now nak pindahkan kedai aku biar dekat ckit ngan rumah emmm lgpun tapak baru cm aktif ckit perkembangan. Emmm ingat2 nak rangka program ngan Jabatan Pembangunan Wanita JB la bukan per ramai sangat kwn2 JPW aku ni buta IT huhuhuhu. Emmm akak difikirkan nanti. 

btw aku pun tak tau la huhuhuhu dah setahun aku kerja sendiri masa ikut flaksibel sendiri huuhuhu br2 ni dapat tawaran keje ngan gov nak kene kerja masuk opis balik 8-5 huhuhuhu blh ker aku buat ni dah 2 tahun lebih tinggal kerja2 pejabat ni huhuhuhu last kerja pejabat yg btl2 nagan UMT la huhuhuhu Ya Allah Ya Tuhanku kuatkan lah  semangat ku ini. Emmm aku kembali berbakti kepada masyarakat yang memegang besar peranan tu huhuhuhu. Apa-apa pun aku nak g bercuti dulu sebelum masuk bulan puasa, raya n yg plg penting masuk waktu aku mengulangi rutin harian isnin - kamis, 8pg-5ptg tu pun klu sabtu ahad tak de program blhlah rehat huhuhuu. biz aku ok dah cos aku ada pekerja yg blh diharapkan tp huhuhuhu pekerja dah nak kawin n dah nak pindah kelantan huhuhuhu mana nak cr pekerja yg bagus cm dia tu huhuhuhu 2 kali aku dpt pekerja tak betul dah dpt yg ke 3 ni tak panjang rezeki huhuhuhu.
 ehhh huhuhuhu tak sedar banyak dah aku tulis ni heheheh tu la lama dah tak menaip sekali taip tak nak berhenti heheheh. Ok jap lg huby dah nak balik so kn cantik2 n siapkan makanan dia cos arini trip kami Jb - Batu Pahat - Muar - K.L - Perak - Bukit Serampang - Jb semula. semoga segalanya selamat n dilindungi serta diberkaiti ALLAH S.W.T. Senyum seikhlas perjuangan mu :P

Tuesday, July 27, 2010

Reunion PEKA Kali Pertama

Emmm utk kemudahan rakan2 sy upload sikit gambar2 gorek bay ni yer. Gorek Bay terletak di Kampung Tanjung Resang iaitu kira-kira 22 km dari Bandar Mersing. Kalau dari Johor Bahru dengan menaiki bas atau kereta, perjalanan sejauh 3 jam perlu dilalui manakala dari Kuala Lumpur masa yang diperlukan kira-kira 5 jam perjalanan. Pemandangan yang indah dan mendamaikan dapat disaksikan sepanjang perjalanan menuju ke Gorek Bay. Bagi yang gemarkan kehijauan dan keindahan pantai, Gorek Bay adalah destinasi yang paling sesuai untuk dilawati dan diterokai.
 Gorek Bay mempunyai 22 buah chalet yang berhawa dingin dan kesemua chalet tersebut dilengkapi dengan bilik airnya yang tersendiri. Pengunjung mempunyai pilihan sama ada untuk mendiami chalet yang berkatil kelamin atau berkatil bujang. Setiap chalet dihadkan kepada 4 orang satu chalet.




ni pemandangan pantai tersorok dia.


ni pantai dia




yg ni chalet dia.

ok ada apa2 soalan blh lah ajukan pd sy yer. yg menguruskan reunion special utk kwn2 ni :P atas permintaan ramai.

Friday, June 18, 2010

berkongsi peluang!

RAHSIA BUAT PART TIME RM5,000 SEMINGGU TERBONGKAR !!

SALAM JUTAWAN , 

ok :) dan alhamdulillah kali ni ramai mentor-mentor jutawan Malaysia akan turun padang dan membantu usahawan2 melayu di luar sana yg masih mencari peluang dan ada juga yang masih TERTIPU dengan SKIM CEPAT KAYA !! betul? :)

Program ni atau Moto program ni ...

" Program HAPUSKAN SKIM CEPAT KAYA " 

ANJURAN HYPERNET ROSOURCES DENGAN KERJASAMA RTM 1, PERSATUAN PENGGUNA ISLAM MALAYSIA SERTA MENDAPAT KEBENARAN DARI KPDNKK DAN CTC BANK NEGARA ..WOW!! 

.. adalah semata-mata untuk membantu ANDA khususnya menilai dan menjana kewangan yang BETUL,SAH, TIADA HALANGAN DARI KERAJAAN MALAYSIA DAN HALAL, XDE GHARAR,XDE SYUBHAH DR SEGI SYARIAT ALHAMDULILLAH :)

KAMI BUKAN MLM, SLM, WANG POS, SKIM PIRAMID,SKIM CEPAT KAYA TAPI KAMI IALAH ...

BISNES RANKING #NO. 1 AFFILIATE DI MALAYSIA !! 

(p/s: agak2 ada bisnes yg lagi power dr no 1 ke ? alang2 buatlah yg terbaik :) ... 

BISNES HYPROBULKSMS NI DAH KELUAR RTM 1 BANYAK KALI ( ada ke skim cepat kaya keluar tv? ) dan PAPER SINAR HARIAN SETIAP HARI ISNIN MENGUMUMKAN NAMA2 BARU YANG DAPAT 4 ANGKA SETIAP MINGGU !! ( maknanya setiap minggu nama2 baru akan dikeluarkan secara rasmi untuk menghebahkan kebenaran bisnes ini, alhamdulillah... )

OWH TAMBAH PULA KITA DI BIMBING SETIAP HARI OLEH MENTOR-MENTOR JUTAWAN MALAYSIA .. WOW !!

HENDAK JADI SEBAHAGIAN DARI KAMI HARI INI? :)

ok , mula2 masuk dan klik blog team kami bawah ni :-

http://industrijutawan.blogspot.com/

baca semua posting, xbyk tu hehehe.. so blog ni ade bgtau knp kene join, misi team bukak bisnes impian mcm francais, cara mendaftar dan join serta motivasi.

ok pastu dari blog tersebut pergi bwh sekali tgk video " pelan pemasaran hyprobulksms " tu jap.. di situ ada terangkan bagaimana nak menjalanan bisnes yang hebat ni !!

serba ringkasnye, u just perkenalkan customer jd ejen pd company ni, company byr u 100% komisen iaitu RM 1,000 bersih ..ok? so leh la buat PART TIME RM5k seminggu :)

ok ade 3 pakej modal sahaja dan berpatutan utk rakyat malaysia , 

modal xtreme250 = rm250
modal xtreme500 = rm500
modal xtreme1000 = rm1000

xtreme1000, co byr 100% komisen so u akan dpt rm1k bersih seorang bersih.

xtreme500, co byr 100% juga tapi klu customer join biz pakej rm1k u tetap dpt rm500 shj sbb xleh potong pakej 1k mcm kat atas.

xtreme250, co byr 60% shj.

SEMUDAH ITU SAHAJA !! :)
KAMI XJUAL PRODUK !!
KAMI XCARI ORANG !! BAHKAN ORANG CARI KAMI !! :)

JADI SAYA PASTI SAUDARA/I MASIH BELUM BERAPA JELAS BETUL?

BOLEH HUBUNGI/SMS/MISCALL SAYA DI TALIAN 
017-7350443 ( ZUE )

SAYA AKAN BAGI PENERANGAN LANJUT ( 5 MINIT PUNYA CERITA JE ..WOW !!), U DAFTAR HARI INI, HARI INI JUGA SAYA AJAR U PULANG MODAL INSYAALLAH !!

TEAM KAMI INDUSTRI JUTAWAN ,
REKOD PULANG MODAL DALAM SATU JAM.. OK? :)
HANYA DENGAN BIMBINGAN MENTOR-MENTOR JUTAWAN MALAYSIA !!

DAFTAR HARI INI INSYAALLAH !!! :)

Friday, June 11, 2010

GETAR MENUNGGU MALAM PERTAMA

Kita pasti dirisik..
Pertunangan sejak azali..
Di hujung hidup nanti..

Berlangsungnya perkahwinanmu dengan maut..
Hantarannya..sakit dan nazak..
Tamu bertandang menghadiahkan esak tangis..
Pengantin dimandikan..

Dipakaikan baju cantik putih..
Wangian gaharu dan cendana..
Keranda jadi pelaminan..
Pengantin bersanding sendirian..

Di arak keliling kampung..
Berkompangkan azan dan kalimah kudus..
Akad nikahnya bacaan talkin..
Berwalikan liang lahat..

Saksi pula nisan-nisan..
Siraman air mawar..
Keluarga terdekat menepung tawar..
Tiba masa pengantin..
Menunggu sendirian..

Malam pertama bersama KEKASIH..
Di kamar bertilamkan tanah..
Dan Dia menuntut janji..
Sucikah kita tatkala berpadu..

Pernahkah taubat sepanjang hayat..
Atau terkubur bersama dosa-dosa...
Dan Dia Kekasih itu..
Menetapkanmu ke syurga..
Atau melemparkan dirimu ke neraka..

Bagaimana? Terasa hendak menjadi 'pengantin' tersebut? Marilah bersama
muhasabah diri. Kita hanya insan, mudah terleka dek godaan syaitan...
Wallahualam