Tuesday, September 13, 2011

Emmm ari ni kerja petang so pagi ni blh la melakukan rutin2 harian rasa mcm dah lama tak masak istimewa utk Mr Huby. So ari ni aku masak ketam masak lemak cili api heheheh disebabkan aku tak berapa chat so deria rasa tertutup Mr huby la kn rasa masakan tu. So sejuk hati bila dia kata "ok, sedap" heheheh ngah tgu deria rasa sorg lg akak aku ni ha Sis Yuslina mcm mana la huuhuhu. G keje kang kena bawak ckit. Mlm ni ada program bersama klien harap2 semuanya ok la. Semalam legi hati aku kes yang menyesakkan otak yg dah jatu ditimpa tangga pastu kena timpa pulak batu bata huhuhu kesian tgk Kak Yati. Mula aku nak naik hangin gak tp bila akak merangkap Bos aku ckp kita tak rasa sbb tu kita blh ckp n marah. Dia yg rasa n tanggung huhuhu terbuka otak aku ni kejap terus aku banyak2 bersabar. Btw semua dan setel cos JKM & Polis dah memberi kerjasama yg amat2 aku hargai.

Emmm dlm2 pening kepala ni aku n Mr Huby blh gak layan movie kat wayang hheheh. Lepaskan tekanan jiwa. em kami tgk Citer Final Destination 5 huhuhu ngeri sungguh ceritanya. kemalangan yang terjadi di sebuah jambatan. Berlatarkan 12 tahun selepas kejadian pertama di pesawat, Sam Lawton (D’Agosto) mendapat “bayangan” mengenai keruntuhan sebuah jambatan yang mengorbankan banyak jiwa.
Semua kemalangan yang terjadi tersusun seperti yang dilihat dalam gambarannya. Hal tersebut membuatkan Sam panik yang meminta semua orang menyelamatkan diri. Walaupun mimpi buruknya itu tidak menjadi kenyataan, Sam berjaya menyelamatkan diri bersama tujuh rakan sekerja termasuk teman wanitanya Molly.Walaupun terselamat, kelegaan itu tidak lama kerana mereka bakal menghadapi kematian mengikut giliran masing-masing. Kumpulan remaja yang tidak dapat lari daripada takdir kematian, namun mereka mempunyai pilihan dengan mengambil nyawa orang lain untuk menyelamatkan diri. Hahahah tp last sekali semua mati gak.


Pastu kami tgk cita Hantu bonceng. Heheheh cita mesti tgk la, lawak abis heheheh. Cerita mengisahkan Amran seorang budak Delivery yang gemar berlumba secara haram motor Drag. Satu hari selepas memenagi satu perlumbaan, Amran telah di hadiahkan seorang Bohsia bernama Maya sebagai habuan perlumbaan. Malang tidak berbau, di ketika Amran hendak membawa bohsia yang memboncengnya itu keluar dari port, mereka telah kemalangan dan Bohsia tersebut mati ditempat kejadian.
Sejak kejadian itu Amran sering diganggu dengan hantu Maya yang meminta Amran sempurnakan mayatnya. Amran cuba mendapat bantuan kawan karib nya Kunyit untuk membantunya menjejak keluarga Maya yang sehingga kini masih menjadi misteri setelah Halimaton kekasih Amran seorang jururawat enggan membantu Amran sebab marahkan atas kecurangan Amran terhadapnya.
Berbagai cara Amran lakukan untuk menyelesaikan gangguan daripada Maya itu. Dari berjumpa bomoh hinggalah ke seorang ustaz. Tanpa Amran sedari dia mula berubah menjadi seorang yang lebih baik dan mula menginsafi atas kelakuan buruknya sebelum ini.
Halimaton mula menerima semula Amran setelah melihat perubahan positif padanya. Tapi tanpa diduga Ayu muncul dalam hidup Amran.Hehheh selebihnya ko org tgk sendiri ya.

last movie aku tgk cita cars 2 emmm fun la juga tp klu utk yg meminati cita karton ianya mmg tak membosankan la. Ala2 SpongeBob SquarePants la hehehh aku minat SpongeBob SquarePants
heheheh bes sgt2 sbb penat bekerja & tekanan yg dialami Mr huby layan jer aku sbln sampai 3 movie heheheh 

yang penting kita enjoiiiiii!!!!!!!!!!!



0 Comments: