Tuesday, August 3, 2010

Jalan-Jalan n cerita di sebaliknya part 1

Huhuhuhu penat baru balik dari jelajah 1 Malaysia (hehhehe tak semua pun sbnrnya) emmmm banyaknya kerja tertangguh huhuhu btw bes la jalan2 ni lg pun aku dah lama tak g jalan2 ngan huby heheheh byk sangat cita2 lucu hahahah. first sekali heheheh dah sibuk2 kat cni nak gerak dah Si Belang kucing kesayangan aku ni sakit pulak nak tinggal sesaji tu kesian jd bawak la g klinik dulu huhuhuu belan mmg manja n baik. rupanya kaki belang kene gigit dek kucing lain patut pun bengkak. kami takut jer kaki dia tu patah huhuhuhu so tunggu dr buat pembedahan kecil keluarkan nanah n bg suntikan deman cos dr cek2 temperature 40c huhuhuhu belang mmg kuat klu kucing lain tu dah nama demam panas huhuhu so kn bawa belang jalan2 la. 



ni budak belang yg nakal tp manja tido mesti nak beluk2 n nyelit2 heheheh



ni bekas pembedahan kecil keluarkan nanah heheheh bulu kene cukur seminggu 2 baru tumbuh semula



ni ubat demam n antibiotik sehari 2 kali pg n petang.



ni ubat mmg power ni ubat penyembuh n elak jangkitan dr gigitan sekali sehari ikut selang masa yg ditetapkan cos ubat ni klu tak bg tak blh baik n maybe dr kuman luka tu blh develop kuman utk leukemia utk kucing or AIDS kucing huhuhuhu tp klu terlebih makan or makan tak ikut selang yang ditetapkan blh merosakkan fungsi2 dalaman haiwan mcm hati, paru2 n lain2 huhuhuhu

Emmm tak bawak belang jalan jauh pun tingal dia kat kg Batu Pahat suruh abg jaga huhuhuhu blh pulak dia lari nasib baik pandai balik guma semula heheheh btw Belang mama n papa love u :P Belang baik selalu teman mama tido bila papa kerja or out station :P hope rezeki panjang la bela belang ni. k ntt sambung lg cita kat kg Batu Pahat n yg lain2 di post akan dtg k nak masak2 n rest jap huhuhuhu Isteri Mithali :P

6 Comments:

cikgu siti hazreen said...

kg batu pahat tu kat batu pahat jhr ke? wah, betul gi jalan2 yer :)

ZURAIDAH DAUD said...

ye rin heheh asyik kerja jer huhuhuhu nak g rehat2 pulak huhuhuhu. rin join tak reunion bln 12 ni?

zalizalu said...

huhu.. dasatnyer kamu sayang kucing kamu... /me sayang kucing jugak tapi tak penah bawak ke klinik T_T

ZURAIDAH DAUD said...

emmm mungkin kucing awk tak pernah sakit huhuhu sy ni huby yg syg sgt. sy belajar dr dia erti kasih sayang tu.

Anonymous said...

Saya biasanya tidak posting dalam Blog tapi blog Anda memaksa saya untuk, bekerja luar biasa .. indah ...

Anonymous said...

Ah! akhirnya aku menemukan apa yang saya cari. Kadang-kadang dibutuhkan upaya untuk menemukan begitu banyak berguna bahkan sepotong kecil informasi.