Sunday, January 16, 2011

ME, MY HUBY N CATS PART 1

Emmmm lama dah nak wat entri ni, bukan apa rindu sgt2 dekat mama Tushee emmm umur dia sebaya dgn umur perkahwinan aku n my huby. cos huby bwk balik dia masa kami br mula2 kawin dulu masa tu Tushee kecik lg. huby selamatkan dia n dia lah peneman aku bila huby kerja mlm or OT or outstation. Tushee sangat pandai dan dengar kata. Sangat2 rindu pd Tushee cos tushee mati seminggu kami berpindah ke rumah baru. mati kena langar huhuhu aku dah tak de daya nak tgk dia jahat org yg langar dia tu kat kwsan rumah kat kuartes pun nak bawak laju2. Emmm Tushee hanya tingal gambar dan kenangan.


tushee nak dok dlm bakul gak.



nak gak terkuar pale pun tak per la


duduk dlm tu sampai tertido heheehh


tushee masa lahirkan anak. Ni la pertama n terakhir dia bunting cos lepas dia lahirkan anak, dia sakit n sistem peranakan dia dijangkiti kuman so kena opration buang peranakan klu tak blh membawa maut. So dia dah tak boleh mengandung lg. Anak dia ada 3 mula2, tp yang 3 warna(jantan) tu mati dulu cos tak dapat fight hidup. so tingal opet n musu. opet hilang and now tingal musu kesayangan kami.


yang tengah2 tu yang 3 warna.


tushee baik selain tu dia ada susukan kutip (yg putih tompok itam 2) kutip dtg rumah masa tu kami dah nak tido pukul 12.00 malam bising2 depan rumah. rasanya ada org buang. kami kesian, kami ambil bela. mujur tushee syg dia n bagi susu sekali. Yg besar ckit tu, tini huby ambil dekat tpt kerja dia gak selamatkan n jaga.



ni semua bergelimpangan. yang putih kuning tu tommy namanya.


tommy jadi bantal jap. sebelum tu, tommy n tini membesar pun menyusu dgn tushee. besar sgt jasa tushee.


ni opet n musu. opet cacat ckit cos mata dia ada selaput tp dia aktif. kami dah plan nak opret mata dia buang selaput tp tak sempat dia dah hilang dulu.




emmm kutip, musu n opet. Kutip mati dekat klinik, sakit cos keracunan makanan. aku tak tau la manusia jenis apa yang blh meracun kucing. kami dah cube sedaya upaya untuk menyelamatkan kutip. dia duduk wad 1 ari then esoknya dia disahkan mati. kutip pun pandai n comel.

ni kutip dengan aksi2nya


kutip jer yang blh wat benda ni cos ekor dia panjang


 ni masa dia dah besar ckit


kutip yang manja


 tp antara bertiga musu sorang jer yang hidup sampai sekarang.


ni musu masa kecik comel sangat.


ha ni gambar dia yang terbaru. dia ikut baka mak n bapa dia mmg baka besar.


emmm ni taiko kesayang aku n huby. sedap di peluk2 n manja.


makan memilih hehehh berat lebih kurang 9 kilo.



kat muka tu luka akibat bergaduh.



beza dulu dan sekarang. kami tak jangka dia akan membesar sampai mcm tu sekali tp kami syg musu sangat2. Emmm ok lah aku rasa setakat ni dulu utk part 1. untuk pengetahuan dulu aku n huby bela 14 ekor kucing tp sekarang tinggal 8 ekor. So cerita yang lain2 akan disambung dalam part 2 ok frendzzzz. hope u all enjoi wit my photo, my life, huby n our cats.














4 Comments:

_luVy*dUcky_ said...

comelnye kucin2 nih..hee~:)

Zuran said...

hi.... saya pun suka kucing tp saya bela 2 ekor jer la...tak larat nak bela banyak2 hehehe...kalau senang2 do visit my blog www.aziqyaya-zuran.blogspot.com =)

cikgu siti hazreen said...

tushee?? aku ingatkan penyayi dangdut tadi hehe

zuhanif said...

heheheh tq luvy*ducky, zuran n rin huhuhuhu sy nak update part 2 tak sempat2 cos bz ngan kerja ketua pengarah nak dtg huhuhuhu. i will update asap. tq u all n zuran i will be in ur blog asap 2 k dear :P