Wednesday, January 26, 2011

ME, MY HUBY N CATS PART 2

Dapat gak akhirnya aku nak menyambung story ni. sori la pd rakan2 yang tertunggu2 gambar2 kucing aku. bukan apa bz sangat cos Dato' Ketua Pengarah nak dtg lawatan tpt kerja aku banyak sgt persiapan n protokol yang negeri aturkan. semalam semuanya selesai n ari ni aku tak larat so aku mohon cuti. Tp the best part is, ramai org puji opis cantik n kemas huhuhuu aku n azian sampai pukul 3 pagi kerjakan opis tu nasib ada adik mucuk amir siap belikan air hehehhe. N yang paling penting my huby dia teman kami sampai tertido2 dlm opis aku heheheh.So biar aku sambung dulu kisah kucing2 aku yang tersayang ni.


Ari tu dah story pasal Tushee, Kutip, Opet, Musu, Tini dan Tommy. So skrg ni aku start dgn belang yg ni paling manja dengan aku. Blh tido ngan aku n pandai kiss pipi aku heheheh.


ni belang dia aje yang pandai duduk mcm tu. tp belang ada penyakit yang selalu ker dia dapat. dah banyak kali bawak g klinik. penyakit ni dia dapat masa seminggu dia hilang dr rumah. kami ingat dia dah mati gak ti lepas seminggu dia balik macam org ketakutan. belang selalu kene batu karang, bila bwk klinik dr kata dia selalu stress. kucing2 lain dok buli dia.


ni masa dia sakit sampai kena masuk tiup untuk keluarkan air kencing. ubat jgn ckp ckit punya banyak kn makan.


cyan si belang.


ni pulak si atan. paling manja juga dulu. badan dia panjang n ekornya pun panjang mencecah tanah mcm ekor harimau. tp syg idup tak lama. pindah rumah baru dia mati kena langar. seminggu sebelum dia mati dia hilang dr rumah. tp dia balik n manje2 dengan kami tibe2 jiran ckp jumpa dia mati kena langar.


atan tidur macam2 gaya.


ni pulak adik kecik nama dia (dah tak tahu nak bg nama per hahahah) ni kami selamatkan dia kesejukan depan rumah aku. sampai ati sape tah buang budak kecik ni saje tanpa ibu dia. adik kecik pun menyusu tini.



adik kecik pandai dan manja jugak tp hidup tak lama. mati sebelum pindah rumah baru.


ha yang ni jgn silap pandang heheheh yg ni budak hitam. yang ni huby ambil dekat tempat kerja cos dia selalu jer ikut kaki huby. ni pun sempat jaga sekejap jer. dia manja sangat dan comel sangat. Budak Hitam mati kena langar gak. budk hitam sakit mata bawak g klinik dr kata kn wat pembedahan buang mata tkt kuman menyakit dkt sistem otak pulak. so huby dah tempah tarikh pembedahan dah pun byr deposit RM100, sehari sebelum pembedahan, bdk hitam kene langar. aku tak sempat jumpa cos aku kat nilai kursus huhuhuhu rindu bdk hitam.



yang sedang menjilat2 tu manja namanya. manja anak tini, manja mereke ni semua adik beradik. yang belang2 hitam tu adakah belang bdk yang selalu sakit dan dia sakit time2 mama or papa dia gaji je heheheh (cm tau2 jer) dan yang 2 ekor lagi tu kasih n boboy. kasih dan boboy mati cos sakit deman berkuman. masa mereka sakit tiap2 hari aku kena mop rumah dengan clorok cos tak nak ada jangkitan pd yang lain. sedih sangat masa mereka mati. dan yang terakhir sekali bdk 2 ekor anak manja, bella dan tompok. gambar mereka tak de lg cos mereka bdk kecil yang aktif. maybe akan di story kemudian heheheh.

so sebenarnya jumlah aku membela kucing semuanya adalah 15 ekor (ingatkan 14 ekor) hehheh

Tushee, Tommy, Manja, Kutip, Belang, Kasih, Opet, Atan, Boboy, Musu, Adik kecik, Bella, Tini, 
Bdk Hitam, Tompok. 

Inilah kehidupan aku, huby n kucing2 kesayangan kami. so sekarang yang tingal hanya Musu, Tini, Tommy, Belang, Manja, Bella, Tompok.










0 Comments: