Tuesday, October 18, 2011

KESIAN DEKAT HUBY....

Heheheh sebenarnya dlm minggu ni huby nak beli satu motor yang dilelong dalam mudah. Kami dah pergi tengok keadaan motor dan lulus piawaian aku hehehhe. So kami pun cari-cari la duit, korek sana sini dan cukup hehehhe. Bila huby telefon owner cakap nak ambil esok tibe-tibe owner cakap dah jual heheheh kesian dekat huby hehehhe salah sendiri jugak tak letak deposit hehehhe tu namanya tak de rezeki hehehehhe. Masuk air kejap huby aku heheheh. Sebenarnya aku pun agak terkilan juga sebab banyak kali dah dia ajak aku tengok motor tapi kebanyakan tak melepasi piawaian aku hehehhe ni bila aku dah suka tak dapat pulak heheheh skrg dia tengah mencari-cari lagi motor-motor yang berkenan dekat hati. Ni la gambar motor yang huby nak beli tapi tak dapat


ni gambar yang di iklan dalam mudah


ni gambar yang huby ambil masa tengok keadaan motor.

dan yang ni spek motonya :

Model: Suzuki GSF 400 Bandit
Year: 1994
Rating: 74.7 out of 100. Show full rating and compare with other bikes
Engine and transmission
Displacement: 398.00 ccm (24.29 cubic inches)
Engine type: In-line four, four-stroke
Power: 54.00 HP (39.4 kW)) @ 10600 RPM
Torque: 38.25 Nm (3.9 kgf-m or 28.2 ft.lbs) @ 6500 RPM
Valves per cylinder: 4
Gearbox: 6-speed
Chassis, suspension, brakes and wheels
Front brakes: Single disc
Rear brakes: Single disc
Physical measures and capacities
Dry weight: 169.0 kg (372.6 pounds)
Power/weight ratio: 0.3195 HP/kg
Seat height: 730 mm (28.7 inches) If adjustable, lowest setting.
Fuel capacity: 16.00 litres (4.23 gallons)
Reserve fuel capacity: 3.50 litres (0.92 gallons)
New Tire f/r

Sekarang tahukan kamu semua kenapa huby aku ni masuk air heheheh 

P/S : Motor ni dah susah nak dapat, berkuasa tinggi (walaupun huby aku tak de lagi lesen motor kuasa tinggi) dan yang paling penting dia dah try bawa dan dia dah jatuh hati sebab dia memang minat motor ni heheheh. SABAR YE EN HANIF SAYANG! TAK ADA REZEKI NAMANYA TU HEHEHEH


4 Comments:

soffea ielmaney suffiazo said...

INSYAALLAH adalah rezeki nak dapatklan motor tue nanti ..

fadh leyanie said...

fuyoo,,cun motor tu :)

Fabulous Me said...

Alaaaaah terlepas. Selalu mcm tu kan? Hope lepas ni dpt carik lgi yg terbaik.. Btw ctk motor tu :)

zuhanif said...

hehhehhe tu la u all masuk air huby i heheheh tp bro yg kedai motor tu ckp klu ada lg dia bgtau hehehe sejuk ckit la ati huby hehehhehe