Tuesday, April 20, 2010

I like this song!

Banyak maksud ter sirat dr lagu ni. aku ske sangat bila menghayati & mendalami lagu ni terasa sedih n sayu. bertapa bersyukurnya aku sebagai seorang islam. sebelum ni aku hanya mengangap lagu ni mcm lagu2 biasa cos maybe aku tak ambil port sangat tp lepas aku hadiri satu cos yg didatangkan khas oleh bos takaful aku dr Johor bahru, baru aku sedari lirik ini menyentuh jiwa & rohani andainya kita menghayatinya betul2. tapi yang tak blh lupa penceramah tu sempat la pulak wujudkan kenangan tak blh lupa aku heheheh. mula2 dia bahasakan diri dia ABANG! pas tu tibe2 ia cm tersentak br ia tnya aku dah kawin ke belum? heheh bila bgtau dah kawin jer terus jd formal heheheh so maksud tersirat kat cni aku ni masih nampak muda lg la heheheh cm tak kawin lg awu! heheheh ada pasaran lg heheheh tp yg pasti i love my huby sgt2 :P so member2 yg kenal aku don't worry k. i dah jumpa MR RIGHT i so i akan setia heheheh. oopp! lupa cerita heheheh makcik tukang urut yg jual minyak angin tu pun ingat aku bdk2 sekolah lg tau heheheh ada ke patut dia dtg guma aku ia ckp nak jumpa mak, mak ada tak? heheheh aku tak salah la kan mak aku mmg tak duduk ngan aku so aku jwb mak tak de heheheh betape awek mudanya aku ni heheheh huby aku panas jer heheheh. btw jom kita kongsi n hayati lagu ni sama2 aku wat lagu ni jd tema blog biz aku so klu nak dgr lg ni g la blog biz aku tu eh heheheheh ni lirik aje. selamat menghayati muahs! dari mama zue :P


Bila Diri Disayangi 

Terdengar bisikan mesra
Kalimah keramat bermentara
Bermulanya siang berakhir malam ku
Tak akan ku jemu menyebut namamu

Tiada batasan waktu
Tiada tempat mu tertentu
Di gunung di lembah, di darat, di air
Siapa pun hamba, keikhlasan doa, keagungan
Kasih merubah takdir

( korus )
Bila ku sedari diri disayangi
Langkah kaki ini semakin berani
Bila terkeliru ku ucap namamu, terasa diriku
Kembali dipandu

Engkau pertama, tiada akhirnya
Aku dalam kegelapan engkaulah cahaya
Izinkahlah aku menumpang di sini
Di bawah naungan kasih dan sayang mu
Ku berserah diri

2 Comments:

Miss Nurul said...

lagu ni pun i guna kan sbagai salah satu lagu ms bg talk. interesting. kena korek balik lagu2 lama. lagu2 baru ni...cm hampeh jek.. x best. huhu....

ZURAIDAH DAUD said...

heheheh tu la heheheh corek2 faz jgn tak korek heheheh :P