Sunday, April 11, 2010

dunia n org melayu

Em lama aku tak update blog aku ni hhuhuhu ni pun kedai aku br beroperasi semula setelah 2 minggu tutup. Alhamdulillah semuanya baik2 belaka. permulaan yang bagus. em aku nak berkongsi story ckit ni tabiat org melayu yang tak boleh tengok org senang. em baru terkene tu yg nak kongsi sama-sama tu huhuhuhu. aku ni ha bukan kacau orang lain pun huhuhuhu. Baru ni aku perasan biz ni slow gila cm ada problem jer. pas tu aku dah tak boleh nak kumpul wit mcm2 selalu org ckp skrg ni cukup2 mkn jer la tak blh enjoi2 lebih huhuhuhu.Lagipun aku diserang sakit n demam dah berminggu2 tak baik rasa cm malas nak wat kerja n yg pasti aku dah malas nak g kedai aku sendiri 100% aku serahkan pd perkerja aku jer. Aku pun tak paham naper aku malas sangat. Nak jd cerita, tibe2 aku dapat pangila dr kg. Mak aku ckp klu tak baik2 sakit tu balik kg mak nak jumpa. aku tanguh2 lg blik pas tu akak aku call ckp rupanya mak aku mimpi aku jd cm ni cos ada org yg tak senang tgk kejayaan aku. bukan org jauh org dekat2 jer. sampai hati org tu. nak kata aku gangu hidup dia aku jarang gak balik kg. Tp mmg aku ada pelik ckit la ada satu hari tu hamba Allah ni call nak dtg guma aku nak tumpang katenya nak g berubat tanpa syak niat jahat dia tu aku pun terima lah dia sebagai tetamu. dia dtg sekeluarga, aku hormat dia sebab suami dia tu pakcik aku yg mmg rapat dgn aku sebelum mrk kawin. aku siap masak2 la tomyam special tp peliknya dia bawak bekalan dr rumah dia tu. hahahah aku ni pun sengal siap blh mkn bekalan dia tu. malam tu dia dtg melawat kedai aku. n dia menyuarakan niat klu ia nak buka kedai mcm aku kat kg blh tak aku tlg. aku pun jwb no hal la ada kedai aku blh tlg set up. rupa-rupanya dia ada niat jahat huhuhu dahla curi barang suami aku pastu blh plak ia wat hubungan kami suami isteri porak peranda lg jahanam dia buat supaya biz aku hancur. Mmg slepas dia datang tu hidup kami porak peranda ckit nasib suami aku ni penyabar dgn kerenah aku huhuhu.Kuasa Tuhan,mujur mak dapat mimpi n suruh aku berubat tgk2 em tak sangup aku tgk dah. Tq gak kat pakcik yg tlg ubt kami tu. NOW aku rasa ok ckit la, biz pun dah ok balik cm dulu cuma aku kena bangun semula la. em hubungan suami isteri kami sedang berusaha menjadikannya yang terbaik. moga2 semuanya pulih sediakala AMIN!

3 Comments:

ZURAIDAH DAUD said...

huhuhuhu dah boleh komen

HAYATI ABDUL AZIZ said...

sape dia org yang "BERTUAH GILER" tu rai..kabo sikit kat aku ni....geram lak aku dgr nye...

ZURAIDAH DAUD said...

heheheh sabar kak ti hehehe tak per la kakti malas nak buka aib org cos ada sedara2 yg maybe dahtau mmg perangai ia cmtu. biarla Tuhan yang balas kakti kita hanya mampu berdoa. kakti daokan kita la ye.